*Nettavisen* Nyheter.

Den første PS3-testen

Spillmagasinet er først ut i Norge. Sjekk testen og eksklusiv video.

01.11.06 09:12

Video: Lei av å lese? Vi filmet hele testingen. Start videoen her.

(Spillmagasinet): Temmelig nøyaktig klokken åtte torsdag morgen skrur Spillmagasinet på den første Playstation 3-maskinen i Norge.

- Er dette alt? glipper det ut av oss, men da er det ikke selve maskinen vi tenker på. Det er lyden.

Alt om:Playstation 3.

Helt stillegående

Playstation 3 er helt stillegående. Det kommer et lite sus i det maskinen starter, men etter det er det knapt mulig å høre den. Veldig greit når konsollen skal stå i stua, og du vil se på film.

Heller ikke når spill er i gang bråker den nevneverdig, men du kan høre lyd fra selve disken som spinner. Til sammenlikning med Xbox 360 er den imidlertid som fullstendig lydløs å regne.

Kjent meny

Dernest dukker menyen opp, og som ivrige Playstation-entusiaster vet, er denne identisk i form som menyen på Playstation Portable.

Menyen heter Cross Media Bar (XMB), og gjør det enkelt å finne det du leter etter. Hver hovedmeny har en rekke undermenyer, og du kan hoppe mellom disse på hvilket som helst plan du ønsker.

Det er kanskje uforståelig å lese om det, men så fort du ser menyen med egne øyne, oppduger du hvor enkel den er i bruk.

Du kan lese mer om menyen til Playstation 3 her.

Vi bladde oss gjennom en del av menypunktene og oppdaget blant annet at du kan personalisere den ganske godt, og at det finnes støtte for både mus og tastatur.

Bakgrunnen og «følelsen» i konsollen endres seg dessuten fra måned til måned og etter hvilken tid på døgnet det er.

Spillene!

Men nok om menyen, la oss komme i gang med spillene.

Spillmagasinet testet bilspillet «Motorstorm» og skytespillet «Resistance: Fall of Man», og det ble umiddelbart klart at PS3 leverer grafikkmessig.

Spillene var grafisk på nivå med dagens generasjon spill til Xbox 360, og fløt knirkefritt. Så lenge vi prøvde maskinen, hakket ikke spillene en eneste gang.

Lastetiden fra vi startet spillet, og til vi var i gang med drepingen eller villmannskjøringen var overraskende kort, og ifølge Nordisk Film skal denne reduseres ytterligere. Enkelte spill, som «Genji» kan lagres på harddisken, og dermed oppnå svært korte lastetider.

Inntrykket av Playstation 3 etter to timer med intens testing er positivt. Det eneste vi ikke liker er at kontrolleren ikke vibrerer. Dette skaper en avstand mellom deg og opplevelsene i spillet, men er tross alt ikke ekstremt alvorlig.

For å få hele opplevelsen av Playstation 3 bør du se denne videoen vi har laget fra testingen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag