Gå til sidens hovedinnhold

Den frie syriske hær: - Vi ba om islamistene om hjelp

Istanbul (NTB-Reuters-AFP): Den vestlig støttede syriske opposisjonen sier den spurte islamistiske krigere om å beskytte deres våpenlager fra al-Qaida.

Både Storbritannia og USA stanset sine forsyninger til opprørerne nord i Syria etter rapporter om at krigere fra Den islamske front tok kontrollen over både et hovedkvarter og flere lagerbygninger ved grenseovergangen Bab al-Hawa i nærheten av Tyrkia fredag forrige uke.

Nå sier koalisjonen at ledelsen i Den frie syriske hær, Det syriske militærrådet (SMC), ba islamistene om hjelp da de ble angrepet av den al-Qaida-tilknyttede gruppen Den islamske stat i Irak og Levanten (ISIL).

Den islamske front er en allianse av seks opprørsgrupper og har etablert seg som den største grupperingen av islamistiske opprørere i Syria. Talsmann Abu Talha bekrefter at de ble bedt om hjelp.

- For å være ærlig kom forespørselen litt sent. Det var allerede flere tilfeller av tyveri og plyndring fra hovedkvarteret. Dessverre er de ikke sterke nok til å forsvare sine våpenlager og baser ennå, sier han til Al Jazeera. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien