RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den greske regjeringen godkjenner krisepakken

Aten (NTB-AFP-Reuters): Den greske regjeringen godkjente sent fredag kveld den enorme krisepakken fra EU og innstrammingene partilederne allerede har vedtatt.

Godkjenningen i trepartiregjeringen var enstemmig, og nå gjenstår det bare at nasjonalforsamlingens 300 medlemmer godkjenner den søndag.

Redningspakken fra EU, ECB og IMF redder Hellas fra konkurs i løpet av få uker, fordi uten redningspakken på 130 milliarder euro ville Hellas ikke hatt muligheter for å refinansiere milliardlån som forfaller i mars.

Alle øyne er nå rettet mot nasjonalforsamlingen. Selv om det er ventet at pakken blir vedtatt, er tiltakene svært upopulære, og flere parlamentarikere har varslet at de ikke kan stemme for den.

Selv når pakken er vedtatt, krever EU at det skal spares inn ytterligere 325 millioner euro på årets statsbudsjett før redningspakken blir utbetalt.

Statsminister Lukas Papademos gjorde det tidligere fredag klart for regjeringen at den ikke hadde annet valg enn å godkjenne pakken.

- Vi kan ikke la Hellas gå konkurs. Vår prioritet er å gjøre alt som trengs for å godkjenne det nye økonomiske programmet og gå videre med låneavtalen, sa han.

Papademos trengte å styrke autoriteten sin etter at seks medlemmer av regjeringen de siste dagene gikk av i protest mot de harde kravene fra EU om ytterligere kutt i lønninger, pensjoner og arbeidsplasser.

- Det står helt klart: De som motsetter seg planen og ikke stemmer for den, kan ikke forbli i regjeringen, sa han

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere