RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I ROSA OG RØDT: Brit Marling, Emma Stone og Zoe Saldana.
I ROSA OG RØDT: Brit Marling, Emma Stone og Zoe Saldana. Foto: Getty Images/Scanpix

Den hotteste fargekombinasjonen

Sist oppdatert:
Match sjokkrosa med rødt. Slik gjør du det.

(SIDE2): Sjokkrosa og rødt kan virke som en usannsynlig kombinasjon, og det har lenge vært motetabu å bruke rødt og rosa sammen.

Men vi kan ikke skjønne hvorfor vi har hengt oss opp i at denne fargekominasjonen skulle vært feil - det er jo kjempefint!

Hvis noen hadde fortalt oss at vi ikke skulle bruke grått og svart, hadde vi ignorert dem. Og det kan man nå trygt gjøre når det gjelder rødt og rosa også.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Riktig styling
Likevel er det viktig å passe på at tonene er riktig, en orangeaktig rosafarge og en lillaktig rødfarge, er ikke like stilig.

Pass på at antrekket består av store flater av de store fargene, for eksempel passer en helrosa singlett godt til en helfarget rød bukse - forresten, så er fargerike buker også in nå. Du kan også bruke et rosa skjerf til en rød t-tskjorte. Om du legger fargene til toppen, er det viktig å bruke en mørk underdel. For eksempel en svart bukse.

Hvis du er litt usikker på hvordan du skal kombinere disse fargene, så ikke forsøk å kombinere røde og rosa plagg med print. Rødt og rosa vil «kollidere» uansett. Uttrykket blir renere om kun fargene er i fokus, dette fører til at øynene ser fargene induviduelt, i stedet for i en gruppe.

CATWALK: DKNY, Prabal Gurung og Matthew Williamson.

Trend
Hold deg til den sterke fargeskalaen. Duse rosa og rødtoner sammen blir ikke alltid like fint som de sterke fargene.

Rødt og rosa dukket først opp på den røde løperen til blant annet DKNY, Giambattista Valli, og Prabal Gurung for høst 2011.

Og nå har trenden - som vanlig, også dukket opp på den røde løperen.

Amerikas nye motestjerne, Emma Stone, kom på premieren til «Friends With Benefits» i nettopp en rosa og rød kjole fra Giambattista Valli .

Denne fargekombinasjonen kan du bruke enten du skal på kontoret, ut å spise middag, eller ut på byen. Så ikke vær redd for å være vågal og fargesterk denne sommeren.

Når du mixer og matcher med toner som dette, så kan det ikke slå feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere