Den høytstående politikeren bøyde seg mot Line Miriam for å hviske henne noe i øret. Plutselig kjente hun tungen hans på halsen

Fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms: Line Miriam Sandberg (FrP).

Fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms: Line Miriam Sandberg (FrP). Foto: (Nordlys)

- Det er absolutt ikke noe normalt over det.

01.05.15 13:04

Det var under en lunsj med kollegaer i det politiske miljøet at Line Miriam Sandberg (Frp) ble sittende sammen med en hun selv beskriver som høytstående person i det politiske miljøet. Sandberg oppfatter at mannen skal hviske henne noe i øret, og bøyer seg mot ham.

– Han lener seg mot meg for å hviske meg noe i øret. Plutselig sleiker han meg oppover halsen, forteller Sandberg til Nordlys.

KRONIKK: Politikkens skitne bakside

Line Miriam Sandberg er i dag fylkesråd for næring. kultur og helse i Troms.

– Ikke normalt

På spørsmål om dette er normalt å oppleve i den politiske verdenen, svarer Line Miriam Sandberg at det over hodet ikke er noe normalt med dette.

– Hva enkelte får seg til å gjøre er helt utrolig. Det ikker normalt å gjøre noe slikt i det hele tatt. Man gjør det bare ikke, sier Sandberg.

Dette er en hendelse fra langt tilbake som nå kommer fram i lyset.

– Nei, det blir jeg ikke å fortelle. Jeg vil bare kommentere at det er uakseptabelt uansett.

Line Miriam Sandberg vil ikke gå nærmere inn på verken tid, sted eller person.

– Jeg ønsker ikke å utdype det noe nærmere, sier hun til avisen.

Et ansvar

Hendelsen ble også omtalt i Folkebladets papirutgave tirsdag.

Årsaken til at denne hendelsen kom fram i lyset, var at Line Miriam Sandberg har frontet et budskap angående hashtagen #jegharopplevd.

– Målet var ikke å få fokus på det jeg selv har opplevd. Jeg vil ha fokus på at vi voksne ikke bare har et ansvar for det som skjer med oss selv, men også å observere hva som skjer i samfunnet ellers. Vi må stoppe uakseptabel oppførsel. Ikke bare i det politiske miljøet, men også på arbeidsplasser, skoler og så videre.

Politikkens bakside

Line Miriam Sandberg har også tidligere stått fram i Nordlys og fortalt om den skitne baksiden i politikken. Hun ga gjennom en kronikk en usminket versjon om rykter, usannheter, sex, slarv, kupp, grupperinger, press, og løfter om posisjoner.

Blant annet kom ektemannen og nestleder i Fremskrittspartiet Per Sandberg bort til kona en dag, og ba henne forklare et rykte. Dette dreide seg om badekarsex, der ryktet gikk på at dette var vanlig for henne å drive med sammen med partifeller.

- Flere år seinere fikk Per høre denne historien om meg fra folk sentralt i partiet, og at det var vanlig at jeg gjorde dette på alle fylkesting. Nei, det har ikke vært enkelt. Jeg har bitt i meg mye sinne og fortvilelse, uttalte hun til Nordlys i etterkant av kronikken hun skrev for halvannet år siden.

Flere nyheter fra Nordlys får du her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.