RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den katolske kirke diskuterer overgrepsskandalene

Sist oppdatert:
Roma (NTB-AFP): Katolske ledere fra 100 land har samlet seg i Roma for å diskutere overgrepsskandalene som har rammet den katolske kirke, og hvordan man kan hindre nye overgrep i å skje.

Biskoper fra 100 land og ledere for 33 religiøse ordener skal i fire dager prøve å komme fram til tiltak som kan hindre at nye seksuelle overgrep mot barn blir begått. Norge er representert ved pater Pål Bratbak fra Oslo katolske bispedømme.

Til stede på møtet er også Vatikanets egen anklager i overgrepssaker, Charles Scicluna. Det er også ett av ofrene, irske Marie Collins, som ble misbrukt av en katolsk prest under oppveksten.

Symposiet har fått navnet «Mot helbredelse og fornyelse». Men flere organisasjoner og støttegrupper for ofre for overgrep kritiserer konferansen.

- Du kan ha så mange symposier du vil. Men hvorfor setter de ikke heller i gang en konstruktiv debatt? spør Roberto Mirabile, leder for den italienske støttegruppen La Caramella Buona.

Den katolske kirken har opprettet en egen organisasjon som jobber med å finne tiltak mot overgrep. Organisasjonen har bedt bispemøtene i samtlige land som har en katolsk kirke, om å være med på å utarbeide retningslinjer for hvordan bekjempe overgrep, og understreker at dette ikke bare er et problem i vestlige land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere