RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den lekreste mobilen

Sist oppdatert:
EF81 er en fryd å bruke, mener vår anmelder. Se bilder og les hele testen.

Benq-Siemens har laget den peneste og letteste 3G-telefonen vi har testet. Er EF81 like bra som den er deilig?

Vi har gledet oss lenge til å få fingrene i EF81. Denne lille 3G-mobilen viser at sammenslåingen mellom Benq og Siemens kan bære svært så lekre frukter.

Dette er en av de minste mobilene med støtte for 3G-nettverket, og minner mistenkelig om Motorolas populære Razr i utformingen.

Se alle spesifikasjonene og flere bilder av EF81 nederst i saken.

Kvalitet hele veien
Børstet stål, solid utførelse og behagelig, store knapper som er frest ned i selve dekselet gjør EF81 til en fryd å bruke.

Eneste ulempen er at telefonen er såpass stor at det er litt knotete å skrive sms med bare én hånd.

Kvalitetsfølelsen er så definitivt til stedet, her er ikke noe slark i hengslene og mobilen er utført i glass og metall.

Skjermen er også et stort pluss, den er både klar og lyssterk og har en oppløsning på hele 320 x 240 piksler. Dermed får du mye ut av bildene dine. EF81 har også en ytre skjerm som lar deg styre en del funksjoner mens telefonen er lukket, og som fungerer som søker i kameramodus.

Knips ivei
Kameraet er på to megapiksler, og tar gode bilder i dagslys. Det er temmelig lysfølsomt, så bildene du tar i dunkel belysning blir ikke helt håpløse selv om vi savner både fotolys og autofokus.

Videofunksjonaliteten er ikke spesielt bra, og ender stort sett i grøt og støy med mindre du holder telefonen helt stille.

Telefonen har støtte for 3G, og lar deg dermed surfe raskt på nettet med mobilen, koble opp den bærbare pc-en til nettet og laste ned e-post og vedlegg.

Ikke av de smarteste
EF81 prøver å utgi seg for en businesstelefon, men selv telefonen både har e-postklient som takler vedlegg, synkronisering mot Outlook og programvare for ekstern GPS overbeviser den ikke helt i konkurranse mot Nokias N70 og andre smarttelefoner.

EF81 er et greit arbeidsverktøy, men også fordi menyene oppleves som noe trege når den ikke noen toppscore i denne klassen.

Masse musikk
Du får også med underholdning fra Benq-Siemens. Mobilen har en innebygd mediespiller som lar deg kjøre mp3-låtene dine på mobilen, og med støtte for minnekort slipper du å bekymre deg for å gå tom for plass.

Noen virkelig musikkmobil som Nokia N91, Sony Ericsson W810 eller Nokia 3250 er EF81 likevel ikke, dedikerte knapper og musikkbibliotek mangler. Radio er det heller ikke blitt plass til.

Mer for pengene hos andre
Batterilevetiden er grei, men heller ikke mer enn det. Med vanlig bruk, det vil si litt surfing, telefonering og sms-ing, holdt batteriet greit i to dager. Planlegger du å høre mye på musikk vil nok dette gå betraktelig ned.

Uten abonnement koster EF81 rundt 3.500 kroner, og konkurrerer dermed direkte med Nokias N70. Utseendemessig slår Benq-Siemens Nokia ned i støvlene, og følelsen av kvalitet og størrelsen på håndsettet er overlegent. Men Nokia har støtte for Edge i tillegg til 3G i N70, det mangler EF81.

Konklusjon

Vi innrømmer det med én gang, utseendet er grunnen til at vi falt pladask for EF81. Men mobilen har likevel fulgt opp forventningene våre.

På tross av noe treige menyer, som for øvrig også Nokias telefoner i denne klassen sliter litt med, og mangelen på Edge, har bekjentskapet med Benq-Siemens lille 3G-telefon vært svært så hyggelig.

Du får likevel mer for pengene hvis du velger Nokias N70. Vi ligger og vipper mellom meget sterk firer og en svak femmer, og ender opp med sistnevnte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere