RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Den mannlige sexmyten

Menn vil ikke nødvendigvis ha sex med den første og beste.

(SIDE2): I vår kultur spres myten om at alle menn vil ha sex med den første villige jenta eller kvinnen. En rekke ungdomsfilmer er med på å opprettholde myten om at unge menn som ikke har hatt sex, er rare og de fortjener å bli mobbet. Det skriver doktor i psykologi, Jennifer A. Leigh, i Psychology Today.

Hun slår i hjel den mannlige sexmyten om at menn vil ha tidlig samleie.

Vil ha følelser
I en undersøkelse ble hundre menn intervjuet om det å ikke ha utført samleie. Blant disse svarte 28 prosent at de følte seg deprimerte etter å ha hatt sex første gang med en jente som ikke brydde seg om dem. Jentene ville bare ha sex, eller ha muligheten til å skryte av at de hadde tatt noens uskyld.

Noen menn sa de hadde negative følelser etter å ha hatt sex for første gang i beruset tilstand.

En gutt uttaler i undersøkelsen at jenter og samfunnet generelt har ingen forståelse for gutter og menn som er «jomfru». Temaet diskuteres aldri og er tabu.

– Gutter som føler seg dårlig etter å ha mistet uskylden blir gjerne sett på som mammadalt, sutrete eller homoseksuelle. Det er ikke rart at de da lider i taushet, sier Leigh.

Savner romantikk
Psykologen mener også at det er viktig at foreldre er klar over den kulturelle utviklingen, og peker blant annet på at unge kvinner blir mer og mer seksuelt aggressive.

Flere av guttene i undersøkelsen uttaler i denne sammenheng at de er forvirret over omfanget av sex i samfunnet, og savner romantikken. Mange ønsker at jenter skal gå tilbake til å være enda mer kvinnelige og feminine, slik at de kan gå tilbake til å være mer gentlemen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere