RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den mystiske «skoggutten» vil tilbake til villmarka

(Faksimile/Google Maps)
Sist oppdatert:
Han kom vandrende inn i den tyske hovedstaden med ryggsekk og sovepose og sa han hadde levd i villmarka de siste fem årene. Nå vil han tilbake.

Han kom vandrende inn til Berlin for to uker siden - uten pass, men med en ryggsekk, en sovepose og et telt . Gutten sa han hadde levd i skogen de siste fem årene. Nå forsøker tysk politi i samarbeid med Interpol å finne ut mer om guttens identitet, melder Bild.de.

Sier han begravde faren i skogen
«Skoggutten», som tyske medier har døpt ham, skal være rundt 17 år og går under navnet Ray. Han sier faren Ryan døde for kort tid siden etter et fall og at han begravde ham i skogen. Det var etter dette at gutten sier han vandret nordover til han kom til Berlin. Der kontaktet han myndighetene.

Tysk politi har startet jakten på graven eller andre spor av guttens liv i skogen. Også østerriksk og tsjekkisk politi er koblet inn.

Likte ikke den myke senga
Politiet sier Rays historie om livet i skogen virker troverdig. En kilde i politiet sier ifølge Daily Mail at gutten ikke fant seg til rette i en myk seng og har gitt uttrykk for at han gjerne vil tilbake til livet i skogen. Tyske myndigheter har inntil videre oppnevnt en verge for gutten.

Snakker flytende engelsk
Tyske myndigheter tror at Ray kan være britisk fordi han snakker flytende engelsk og bare behersker elementær tysk. Interpol er koblet inn for å finne guttens identitet, og det samme er det britiske konsulatet.

Ifølge guttens egen beretning ble moren Doreeen drept i en bilulykke for flere år siden, og det var da faren tok ham med ut i skogen for å leve der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere