*Nettavisen* Nyheter.

Den «norske» kjendiskatten Ulric (7) er Englands feiteste

Norske skogkatt veier det samme som et tre år gammelt barn.

10.06.13 23:07

Nå melder flere engelske medier at den nesten 14 kilo tunge katten skal på diett.

Med en kroppsvekt på nærmere 14 kilo er Ulric tre ganger så tung som han egentlig burde være.

Ifølge BBC skal den velfylte skogkatten, som en av totalt 21 overvektige dyr, nå delta i et seks måneder langt treningsprogram. Daglig trening og dramatisk omlegging av kostholdet er sentrale stikkord.

Ifølge Ulrics eier, Jan Mitchell, har hun kun gitt kjæledyret sitt vann og tørrfôr.

- Jeg har begrenset matinntaket hans, men det skal sies at han er en ekstremt lat kat, sier hun til kanalen.

Har du en god dyrehistorie eller bilder? Kontakt: Vaktsjef@Nettavisen.no

Stjal søsterens mat
Ifølge den engelske tabloidavisen Dailymail skyldes den voldsomme vekten at Ulric i flere år har stjålet mat fra sin søsters matfat. Det skal hovedsakelig ha dreid seg om kattekjeks.

- Hans monsterappetitt kombinert med motviljen til å røre på seg har gjort at han nå veier det samme som snittvekten til et tre år gammelt barn, skriver avisen.

I et intervju til samme nettsted sier katteeieren at hun anskaffet seg det lodne søskenparet i 2006, og at de da var omtrent like store.

- Vi skjønte ikke hvorfor han etter hvert ble så voldsomt stor. Etter cirka 15 måneder måtte vi flytte maten til søsteren så han ikke skulle spise opp den når han var ferdig med sin egen.

Den pensjonerte sekretæren sier videre at hun skjønte at katten var ekstremt overvektig da hun målte Ulric og han veide det dobbelte av gjennomsnittsvekten til en normal katt.

- Jeg husker også at vi måtte låse han ute i vinterhagen om natta fordi det smalt så fælt i dørene når han dyttet på dem, sier hun til Dailymail.

Får hjelp
Nå håper hun den feite kjæledeggen kan få den hjelpen han åpenbart trenger.

- Mot slutten var han ikke frisk og hadde problemer med å bevege seg. Han er en elskverdig, men er grådig og lat katt. Han beveger seg ingenting og ligger bare rett ut hele dagen, sier matmoren.

Stella Hughes, veterinær ved The People's Dispensary for Sick Animals (PDSA), en klinikk for syke og skadde dyr i England, sier til UK today at fedme er en av de største utfordringen i forhold til kjæledyr i England i dag.

- Men den gode nyheten er at det aldri er for sent å gjøre en positiv livsstilsforandring. Vi er sikre på at Ulric kommer til å få en tynn og pen figur etter den seks måneder lange livsstilsendringen, sier Hughes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.