*Nettavisen* Nyheter.

Den norske sykkeluken

Foto: Vegard S. Kristiansen (procycling.no)

De norske amatørene har vært aktive både inn- og utlands denne uken.

Vi har lagt bak oss nok en sykkeluke. procycling.no oppsummerer denne ukas norske prestasjoner, utenom proffrytterne, på sykkelsetet i denne faste spalten.

Uken begynte med rankingritt i Eidsvoll. Det var Alexander Randin (Ringeriks-Kraft) som vant mandagens ritt på hjemmebane. Rankingrittet avsluttet en flott pinsehelg med mange sykkelritt på Eidsvoll.

Les mer: Randin vant på hjemmebane

Brødrene Daniel og Markus Hoelgaard har vært på samling med det belgiske storlaget Omega Pharma-Quick Step. Sykkeltalentene sykler til daglig for Sandnes SK.

Les også: Norske talenter på Quick Step-samling
Les også: «Dit jeg går, går brodern også»

Det belgiske topplaget har også lagt ut noen bilder fra samlingen. De kan du se her!

Norge kjørte nasjonscup for U23-ryttere i Canada fra torsdag til søndag. For Norge var det Joker Meridas tur til å representere nasjonen. Les mer om etappene ved å klikke på linkene under:

1. etappe: Massevelt ødela norsk spurtopptrekk
2. etappe: - Vi kom på etterskudd
3. etappe: Offensive nordmenn fikk uttelling
4. etappe: Sykkeltabbe kostet norsk topplassering

Søndag syklet OneCo-Mesterhus UCI-rittet Memorial Philippe Van Coningsloo. Flere fikk med det sin debut i UCI-ritt. Det ble imidlertid ikke det helt store for det norske laget. Sondre Hurum prøvde seg underveis, men ble fort hentet inn av feltet. Tilslutt vant sterke Gediminas Bagdonas rittet, mens beste norske med Hurum på en 26. plass. Phan Åge Haugård og Krister Hagen satt også i feltet som kom inn tre sekunder bak den litauiske vinneren.

På søndag gikk også den første utgaven av Landeveisbirken. Mange sto av rittet grunnet dårlig vær. Etter rundt 170 kilometer var det Ola Elfmark (Team Argon 18 - Xtra personell) som kunne juble for seier.

Les mer: Utklassing i Landeveisbirken
Se bildene: Landeveisbirken i store bilder

Vi avslutter med at Stian Remme (Joker Merida) og Filip Eidsheim (Øster Hus-Ridley) kom først til mål under Bergen-Voss søndag. Over 5000 syklister deltok i det tradisjonsrike rittet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.