*Nettavisen* Nyheter.

Den norske sykkeluken

Foto: (Hitec Products)

NM-starten, Lise Nøstvold, og en norsk hjelperytter er stikkordene denne uken.

17.06.12 19:25

Vi har lagt bak oss nok en sykkeluke. procycling.no oppsummerer denne ukas norske prestasjoner, utenom proffrytterne, på sykkelsetet i denne faste spalten.

Denne uken har båret preg av at norgesmesterskapsuken nærmer seg. De norske kontinentallagene har vært inne i en treningsperiode før NM-rittene, som startet med U23-fellesstart søndag.

Det gjorde at utenlandsrittene uteble fra rittkalenderen denne uken.

Kontinentalmannskapene satt på plass
Men det betyr ikke at de kan reise til Bergen og hente hjem norgesmesterskapstrøyer. Det fikk både Øster Hus-Ridley og Joker Merida erfare da klubbrytteren August Jensen (TVK) slo til med NM-seier søndag.

Jensen vant foran Sven Erik Bystrøm (ØsterHus-Ridley) og Max Emil Kørner (Ringeriks Kraft-Look).

Les mer om det rittet her!

I Belgia har Lise Nøstvold (Hitec Products - Mistral Home) vist seg frem denne uken. Fredag og lørdag vant 25-åringen ritt i både Oedelem og Passendale.

Nøstvolds lagkamerater, Emilie Moberg, Thea Thorsen og Cecilie Johansen, deltok også. Janicke Gunvaldsen, fra Norge og Sandnes SK, var også med i Belgia. Hun ble nummer 18 i begge de to rittene.

Her finner du fullstendig resultatliste fra de to rittene (ekstern lenke).

Wilmann i Serbia
Vi tar også med at Frederik Wilmann (Christina Watches-Onfone) har syklet Serbia rundt denne uken, først og fremst som hjelperytter for Stefan Schumacher.

Tyskeren vant rittet sammenlagt. Michael Rasmussen var også med på laget.

PS! Stefan Schumacher veltet innenfor de siste tre kilometerne under den siste etappen. Veteranen fikk samme tid som etappevinner Maximiliano Ariel Richeze (Team Nippo). Han slapp unna med skader i ansiktet og en avrevet muskel i tillegg til et dypt kutt i armen (ikke brudd som først meldt).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.