Den norske sykkeluken

Foto: Trond Reidar Teigen (procycling.no)

Fra Glava Tour til Arctic Race of Norway, og resten av den norske sykkeluken.

27.05.13 20:25

Rusen etter sist ukes Glava Tour Of Norway har kanskje ikke lagt seg for alle, men sykkelsesongen fortsetter uansett utrettelig.

Dette er den norske sykkeluken:

Sondre Holst Enger er i storform etter Glava-tour, og han vant oppskriftsmessig det

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

flate norgescupløpet på Eidsvoll for menn senior. Det var hans andre, av to mulige, seier i årets norgescup, og han forsterker sammenlagtledelsen i cupen betraktelig med tre runder igjen av cupen.

Les også: - Vi lekte oss i dag

- Når laget leker, må jeg også leke, sa Holst Enger til procycling.no da han skulle forklare seiersgesten på Eidsvoll: En posering kroppsbyggere verdig.

Les også: Holst Enger naturlig VM-kandidat

Cecilie Gotaas Johnson, Team Hitec Products UCK, stakk av men seieren i norgescupen for Kvinner på Eidsvoll. Hitec-syklisten vant, som Holst Enger, også den første runden i cupen, og har dermed et solid forsprang på sammenlagtlisten.

Les også: Endelig opptur for Holst Enger

Neste norgescuprunde arrangeres 9. juni i Bergen, og årets cup avsluttes i Halden den 15. September.

Bystrøm med seier
Sven Erik Bystrøm, Team Øster Hus-Ridley, vant søndagens rankingritt på Eidsvoll, som ble arrangert i forbindelse med norgescupløpet lørdag. Løpet gikk over Minneåsen, en drøyt tre kilometer lange bakken, og var dermed betraktelig med kupert enn lørdagens norgescupløp.

Foto: Torgeir Strandberg

Bystrøm havnet i et større brudd sammen med lagkamerat Fredrik Strand Galta og Phan Åge Haugård fra Team OneCo. Trioen utkrystalliserte seg etter fra resten av gruppen, og gjorde opp om seieren. Bystrøm kom til slutt solo over streken med elleve sekunders klaring til Haugård.

Les også: - Frustrerende at folk avskriver meg

Nye planer
Løypen til Arctic Race of Norway har også blitt publisert. Løpet har fire etapper, og rytterne skal blant annet under havnivå. Les mer om det firedagers lange sykkelrittet, som har fått Tour de France-arrangøren med på laget, i linken nedenfor.

Les også: Dette er Arctic Race of Norway

Det har også blitt klart at Norge vil kopiere Team Skys suksessoppskrift: Et senter for sykkelsporten med en prislapp på 120 millioner kroner kan bli en realitet på Langenga i Asker. Senteret skal være bygget opp rundt en velodrom, men ha lokaler for et kompetansesenter innen sykkelsporten. Alt på én plass.

- Dette anlegget ville være uvurderlig for oss, sier den norske sykkelpresidentet, Harald Tiedemann Hansen, til vg.no.

Les også: - Nordmenn er skikkelige sykkelfans

Mandag reiser Harald Tiedemann til Paris for å diskutere sykkelpolitikk med det internasjonale sykkelforbundet, UCI. Han har blitt bedt om å stille som motkandidat til nåværende og omstridte UCI-presidenten, Pat McQuaid, når ny leder skal velges under sykkel-VM i september.

Foto: Jarle Fredagsvik

Les også: Bedt om utfordre utskjelt president

Nytt junioruttak
Den norske juniorlandslaget skal fra den 30. mai til andre 2. juni kjøre nasjonscupløpet «Trofeo Karlsberg» i Tyskland. Rytterne på landslaget har bare lov til å delta i fem nasjonscupløp i sesongen, noe som skaper rotasjon i uttaket. Følgende juniorryttere får være med denne gangen: Kristoffer Halvorsen (Glåmdal SK), Kristian Aasvold (TVK), Jonas Abrahamsen (Grenland SK) Sverre S. Fredriksen (Gauldal SK), Anders Skaarseth og Vegard Børsheim fra Lillehammer CK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.