RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye gamlis-mobilen

Den populære bestefar-mobilen kommer i ny versjon. Se bildene her.

BARCELONA (Nettavisen): Emporia Life ble første gang vist frem på elektronikkmessen Cebit i Hannover for et par år siden. Nå har Emporia laget oppfølgeren.

Emporia Life+ er en oppgradering og videreføring av «gamlismobilen» Emporia Life. Selskapet har valgt å beholde de aller fleste elementene fra førsteutgaven, men har på forespørsel fra brukere valgt å lage en ny, litt mer spennende design.

Slanket og stilig
Emporias første Life-modell var svart plastikk og så både litt kjedelig og ganske ordinær ut. Llikevel har telefonen solgt godt og blitt populær både blant eldre og svaksynte over hele Europa.

Les også: Bestefar tester eldremobilen

Cornelia Rehberger i Emporia forteller at svært mange eldre har tatt kontakt med Emporia med et ønske om en ny design.

- Selv om vi er eldre, trenger jo ikke telefonen vår å se stygg og kjedelig ut, sier eldre mennesker som tar kontakt med oss. Det har vi valgt å ta på alvor, og derfor kommer Emporia Life+ som er en slankere, stiligere, sølvfarget utgave, sier Rehberger til Nettavisen.

Emporia Life+ er flere millimeter tynnere enn førsteutgaven og veier 14 gram mindre. I tillegg er den sølvfarget og har fått et mer nedsunket tastatur. Tastene er like store og gode å trykke på som på forgjengeren.

Beholder nødknappen
Mens eldre ikke nødvendigvis var fornøyde med utseendet på Emporia Life, ser de ut til å sette stor pris på hjerteknappen på baksiden av telefonen. Denne fungerer som en nødknapp, og dermed en slags ekstra trygghetsalarm.

(saken fortsetter under bildet)

Her kan du lagre inntil fem kontakter som blir kontaktet i en eventuell nødsituasjon.

- Hjerteknappen fungerer på samme måte som tidligere. Det virker som om mange av våre kunder lar den være avgjørende for om de ønsker seg Emporia Life eller ikke. Nå har vi altså laget en ny versjon som også ser bra ut, sier Rehberger.

De øvrige knappene til tastelås, alarm og lommelykt er flyttet fra toppen av telefonen til sidene. Dette synes vi ser ut til å fungere minst like godt.

Lever lenger
I tillegg til nødknappen har den oppgraderte versjonen av Emporia Life fått bedre batterilevetid. Taletiden er fremdeles oppgitt til å være tre timer, men da Nettavisen testet den første utgaven oppnådde vi tregangeren av dette. Derimot er standby-tiden økt fra 200 til 250 timer, noe som gir oss grunn til å tro at batteriet i alle fall er blitt et lite hakk bedre enn på forrige modell.

Telefonen har fremdeles oransje skjerm med svart skrift, fremdeles sms, anropliste, vekkerklokke, kalkulator og andre funksjoner vi kjenner igjen fra forgjengeren. I tillegg har telefonen en ekstra sterk vibrasjonsalarm, slik at også de som ikke hører så godt får med seg at det ringer.

Høyttaleren er kompatibel med høreapparat, og nyversjonen av Emporia har også tilgang til høyttalerfunksjonen ved hjelp av en knapp på siden av telefonen.

Prisen på nye Emporia Life+ skal ifølge Rehberger bli ganske lik som på forgjengeren, altså rundt 2000 kroner i butikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere