RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Splash News (Splash News)

Den nye minidyr-trenden

Sist oppdatert:
Dyrebeskyttelsen Norge er ikke begeistret for trenden med små dyr.

(SIDE2): Siste nytt fra England er at små pinnsvin skal puttes i veska.

- Folk skaffer seg dyr fordi det er trendy og tenker ikke over hvilket ansvar det er å ha dyr. Dette gjelder også såkalte motehunder, små hunder, som mange skaffer seg spontant. Dyr er ikke leketøy, sier informasjonsansvarlig Odd Harald Eidsmo ved Dyrebeskyttelsen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Paris Hilton har nylig gått til innkjøp av en minigris. Hun viste fram det hun beskriver som sin nye «BF», bestevenn, på Ellen DeGeneres-show onsdag. I tillegg har hotellarvingen seks hunder i rasen chihuahua og pomeranian.

De to sistnevnte har vært såkalte in-hunder i flere år.

Siste nytt i veska
I England er en ny minitrend på vei. Små pinnsvin, afrikansk pygme pinnsvin, er blitt det nyeste vesketilbehøret blant rike og fotballspilleres koner og kjærester, skriver Daily Mail.

Ifølge den engelske avisen har flere kvinner sagt at det lille pinnsvinet er et perfekt kjæledyr og tilbehør fordi de krever mindre oppmerksomhet enn vanlige hunder.

Dyret som koster cirka 2500 norske kroner kan kjøpes i flere farger, fra albino til aprikos. Engelsk dyrevernorganisasjon raser over at skapningene blir markedsført som motetilbehør.

- Det er ingen tvil om at pygmepinnsvinene er søte, men dyr er ikke motetilbehør og å presentere dem på en slik måte er uansvarlig. Dette er eksotiske dyr som har sine behov som er vanskelig å møte i en vanlig husholdning, sier Leanne Plumtree ved RSPCA.

Se bilder av pinnsvinet hos Daily Mail.

En såkalt mikrogris er også blant det siste kjæledyret i Storbritannia. Blant andre har Harry Potter-stjernen Rupert Grint sikret seg en minigris.

Les mer: Kjendisenes nye yndling

Forekommer i Norge
Eidsmo understreker også at dyr ikke er noe leketøy.

- Det å avle fram små dyr for menneskets skyld er ikke forenlig med god dyrevelferd.

Han sier at også i Norge har vi en trend med små dyr, men det gjelder hovedsakelig de små hundene.

- En trend her hjemme er hunderaser som er enkle å ha med, spesielt chihuahua. Men det er lett å glemme at dette er en vanlig hund med behov, det nytter ikke å skaffe seg slike dyr som leketøy.

Dumper dyrene
Dyreorganisasjonen sier at et stort problem med dyr som avles fram, som katter og hunder her hjemme, er at folk går lei og dumper dem.

- Da ender vi opp med mange dyr som må reddes.

Eidsmo påpeker at det finnes altfor mange dyr som ikke har noe hjem. Derfor oppfordrer han til at folk som vil skaffe seg dyr heller tenker på at det finnes mange katter og hunder som trenger omplassering.

- Hvis man skal skaffe seg dyr så må man tenke seg om, og vite klart om man har lyst og mulighet til å dedikere livet til det. I så fall kan man kontakte en organisasjon der dyr trenger et nytt hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere