RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye mobil-bestselgeren

Funksjonsrik, pen, brukervennlig og billig. Hva mer kan du ønske deg?

Nokia 3120 Classic tar opp arven etter supersuksessen 3210, en av de mest solgte mobiltelefonene i historien. Nå har vi liten tro på at noen enkeltmodell vil kunne gjenta den suksessen, ettersom vi dag har et hundretalls ulike modeller å velge mellom, og mobilens bruksområder er blitt mer mangslungne.

Men 3120 Classic er en mobiltelefon som fikser det aller meste, og det til en pris godt under 2000 kroner – uten at du må binde deg til en abonnementsavtale.

Funksjonsrik
Med Nokia 3120 Classic får du en 3G-mobil med mulighet for videokonferanse, 2 megapiksler kamera med blits, en høyoppløst skjerm på 240x320 punkter med 16 millioner fargemuligheter, Bluetooth, Edge og FM-radio.

I tillegg kan den ta opp video med VGA-oppløsning, den støtter minnekort opp til 4GB, og har en helt grei MP3-spiller som også takler MP4 og de ulike AAC-formatene.

Ikke Super-3G
Med så mye mobil for så lite penger er det naturlig å spørre seg hva du ikke får. Vel, du får ikke super-3G, og kameraet er ikke i toppklassen, verken når det gjelder oppløsning, lysfølsomhet eller skarphet. Telefonen ser heller ikke særlig eksklusiv ut, og selv om tastene er store, så gjør den glatte plastoverflaten det vanskelig å føle dem fra hverandre.

Men vi har sett styggere og mindre funksjonelle mobiler til det dobbelte av prisen på Nokia 3120 Classic.

Telefonen er slank, og glir greit ned i lommen. Den er riktig nok relativt lang, men når plassen er så godt utnyttet til skjerm og tastatur er høyden ikke noe vi lar oss affisere av.

På baksiden har designerne lagt inn et lite felt i sort blank plast, med en forkrommet ramme om linseåpningen. Det gjør seg på en bakside som ellers ville vært temmelig pregløs.

Innhold
Nokia har heller ikke spart på innholdet i 3120. Her finner vi flere nytteprogrammer, som Opera Mini for nettsurf, og ikke minst trådløs presentasjonsviser som gjør at du kan fjernstyre en presentasjon på PC-en, samtidig som du leser notatene til lysbildene på mobilskjermen. For at dette skal virke må du ha Bluetooth på PC-en, i tillegg til at du må installere et program på maskinen som kjører presentasjonen. Programvaren følger med, og er også tilgjengelig på Nokias nettsider.

Det er imidlertid en eldre versjon av Opera Mini på mobilen. Bytter du til Opera Mini 4.1 får du en bedre brukeropplevelse og flere muligheter.

I tillegg er Yahoo Go og Widsets ferdiginstallert på mobiltelefonen.

Grensesnitt
Nokia 3120 Classic har S40-grensesnitt, det samme grensesnittet som Nokia har brukt på standardmobiler i en årrekke. Opp gjennom årene er det riktig nok gjort en del moderniseringer og forbedringer, og menyene på 3120 Classic fremstår som lettfattelige, pene og raske å bruke.

Telefonen har seks spill, som alle gjør seg godt på denne mobilen. De seks er Backgammon, Golf Tour, Highroller Casino, Rally 3D, Snake III og Sudoku. Det er en smule enerverende at vi i enkelte spill ikke har mulighet for å skru av lyden, uten at vi må gjøre hele mobiltelefonen lydløs.

Store taster og en egen menylinje for å legge til innhold i MMS-meldinger gjør telefonen velegnet til meldinger. Lydkvaliteten er bra, selv om hodesettet som følger med ikke er av de beste vi har prøvd.

Nokia 3120 Classic er en mobiltelefon som burde ha alle muligheter til å nå toppen av bestselgerlistene.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Les også:
- Annenhver Nokia får GPS
- Nokia med tre rimelige designmobiler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere