*Nettavisen* Nyheter.

Den nye, prektige heltinnen

Alison er 32, sliter med sin strenge religiøse bakgrunn, har kun hatt sex med tre menn, men har en råbarsk humor. Forfatter Sarah Dunn ante ikke at hun med det hadde skapt en ny romantisk heltinne.

26.04.05 08:44

Nå gir stadig flere og flere land ut hennes debutbok «Den store kjærligheten». Den tidligere sitcom-forfatteren av blant annet «Sin City» selger som bare det. I disse dager utgis boken på norsk. Og norskættede Dunn har fått anledning til å se byen og landet oldeforeldrene kom fra.

Det religiøse slo an
- Jeg var utrolig usikker på om jeg skulle ta med det kristne aspektet. Jeg ville ikke være slem mot familien min, men samtidig syntes jeg at uten det virket Alison totalt sprø, ler Dunn.

Hun er høyst overrasket over at det er Alisons religiøse bakgrunn som evangelisk kristen og hennes kamp mot å forsvare sine valg som har fått kritikerne til å ta frem godordene. Alison er på mange vis en mer virkelig utgave av «Sex og singelliv». Hun vil, hun vil, men får det ikke alltid veldig godt til.

«Om du begynner å ha sex sent, ender du som regel opp med menn som ikke har så lyst til å ha sex med deg,» er Alisons konklusjon i boken etter at hun har tilstått for leseren at hun var jomfru til hun var 25. Og etter at kjæresten Tom har gått fra henne – midt under et middagsselskap.

Egen bakgrunn
Dunn gjør ingen hemmelighet av at det er mye av henne selv i «Den store kjærligheten», hennes egen kamp mot å bryte de tabuene hennes egen kirkebakgrunn ga henne. Men samtidig er det selvfølgelig fiksjon.

- Jeg startet den store redegjørelsesleken da boken kom ut. Jeg kunne si ting som selvfølgelig har jeg hatt sex med flere enn tre menn, men jeg forsto etter hvert at til mer folk spurte til flere detaljer ville de få vite ting om meg som de kanskje ikke trengte, ler hun.

Forbruk av ekskjærester
Det får man for så vidt også vite om Dunns venner og ekskjærester. For eksempel opplevde Dunn å bli ringt opp av en kvinne som viste seg å være sammen med hennes eks da hun hadde lest boken. Hun ville ha råd om hvordan takle ham.

- Jeg bruker folk rundt meg i bøkene mine og jeg er ikke flink til å skjule hvem de er. Men faktisk så er det svært mange som ikke kjenner seg igjen, skratter hun.

Det var også et annet aspekt hun tenkte mye på da hun skrev om Alisons brudd med sin moralske bakgrunn.

- Jeg slet fælt med mye indre kaos da jeg forlot kirken, og det er en kamp jeg ikke ønsker å påføre noen. Det finnes et flott liv innenfor kirkens fire vegger. Jeg har ikke hatt noe ønske å røyke andre ut. Derfor har jeg for eksempel ikke lyst til at niesene mine skal lese boken før de er store, sier hun.

Film og TV-serie
Universal har kjøpt rettighetene til Universal har kjøpt rettighetene til «Den store kjærligheten», men Dunn har takket nei til å skrive filmmanuset. Isteden skal hun levere et nytt utkast til en TV-serie på NBC og skrive to bøker til.

- Men de vil ikke handle verken om meg eller Alison. Jeg har alltid skrevet svært personlig. Nå føler jeg på sett og vis at jeg har fått det ut av systemet, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.