*Nettavisen* Nyheter.

Den nye skrekkongen

«Condemned» viser at Xbox 360 kommer til å huse mye annet enn sports- og skytespill.

16.03.09 14:31

«Jeg skal aldri mer spille Condemned» har jeg sagt til meg selv en haug ganger de siste dagene. For «Condemned» kniver med «Project Zero» om å være det skumleste spillet noensinne.

Og som i det japanske skrekkeventyret, handler det mest om det du ikke kan se.

Les også: Den endelige dommen.
Guide: Alle spillene til Xbox 360.

Fantastisk atmosæfre

Mystiske lyder og skygger som farer over veggene er bare noen av virkemidlene utviklerne benytter. Takket være en fantastisk teknikk er atmosfæren til å ta og føle på.

Du skvetter himmelhøyt hver eneste gang det skjer noe og jubler inni deg når spillet lagrer. En pust i bakken i «Condemned» er en gave fra gudene.

Interessante kamper

De utrygge omgivelsene befolkes av en gruppe svært ustabile junkies som kan finne på hva som helst.

Det interessante kampsystemet gjør feidene utfordrende. Det tilhører sjeldenhetene at du bærer skytevåpen, så for å overleve må du ta til takke med det du finner.

Du må ofte tett opptil fienden og kan ikke bare hamre løs. Våpenutvalget inkluderer alt fra rør til slegger og hvert våpen har en rekke egenskaper som bestemmer hvordan du slåss.

Slegga er for eksempel treg, men har god rekkevidde og gjør mye skade. Skal du bruke den bør du stå langt unna eller være kjapp på blokkeknappen.

Nesten som «CSI»

Hovedpersonen i «Condemned» er FBI-mannen Ethan Thomas, som i tillegg til å utforske en rekke bestialske mord har sitt eget lille mysterium og ordne opp i.

Vi skal ikke avsløre noe særlig av historien, annet enn at du ikke klarer å legge fra deg spillet før du er ferdig. Dessverre tar ikke det så altfor lang tid, går du inn for det er «Condemned» over på noen stakkarslige kvelder.

De fleste oppgavene spiller på det at du er drapsetterforsker. Ethan har tilgang på en haug høyteknologisk utstyr, og du samler bevis og ledetråder i beste «CSI»-ånd.

Dessverre avslører disse oppgavene spillets store svakhet, utfordrer du spillereglene slår atmosfæren sprekker. De ulike gjenstandene kan bare benyttes på spesielle steder og gjenstander, selv om det finnes andre ting som ser helt like ut.

Ny 360-favoritt

Men på tross av dette er «Condemned» en opplevelse du ikke bør være foruten. Er du glad i å bli skremt livskiten utav, vet du nå hvilket spill du bør kjøpe til den nye maskinen din.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.