RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye supergrønnsaken

(Foto: Frukt.no)
Sist oppdatert:
Norske bønder har startet produksjon av en søtere og mildere variant av brokkoli.

(SIDE2): - Brokkolini er full av antioksidanter og viktige næringsstoffer, skriver frukt.no på sine sider.

Den nye grønnsaken skal være minst like sunn som brokkoli, men ha en søtere smak.

- Den kan gjerne spises rå, sier informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Brokkolini går også under navnet aspargesbrokkoli, fordi smaken på stilken kan minne litt om asparges. Av utseendet skiller den seg også noe fra sin navnebror brokkoli. Hodet er lite i forhold og det er stilken som er best å spise.

Slik kan du bruke brokkolini:
Kokes lett i to minutter og serveres til kjøtt og fisk. Den kan bakes i omeletter og paier, supper og fritert i tempura.

Bruk den i smoothies sammen med bær, eller som en snacks servert rå.

I produksjon
I sommer produseres grønnsaken ved Gilhus Gartneri i Lier og Wiig Gartneri på Klepp.

- Om tre til fem år håper vi brokkolini er en grønnsak nordmenn er fortrolige med, sier Kåsin til Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere