RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Thinkstock)

Den nye supermaten

Sist oppdatert:
Studier avdekker stadig nye matvarer som er proppfull av godsaker.

(SIDE2): Supermat har lenge vært populært blant de mest ernæringsbevisste.

De som sverger til supermaten får stadig flere matvarer å forholde seg til. I boka «Supermat» av Trine Berge og Sara Chacko får du en god oversikt.

Les saken: Smoothie av supermat

Men oversikten er allikevel ikke endelig for stadig vekk dukker det opp nye matvarer som føyer seg inn i rekken av såkalt supermat. Under finner du ifølge helsemagasinet Shape.com fem nye matvarer som skal gi deg ekstra påfyll av vitaminer og mineraler i superklassen.

Tang
En ny studie som er publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry viser at tang eller såkalte marinealger er meget gunstig for helsen. Tang brukes mye i asiatiske retter og i for eksempel makiruller av sushi. Sjøveksten skal være spesielt gunstig for hjertet. Dette er en grønn og rik kilde til de sunne peptidene som vanligvis kun fins i meieriprodukter. Fås gjerne kjøpt på asiatiske butikker eller i din lokale grønnsakhandler.

Hvetegress
Høyt fiberinnhold og proteininnhold. Inneholder også sink, magnesium og selen.

Kokosnøtt olje
Det sies at denne oljen skal være bra for forbrenningen og kan gi et sterkere immunforsvar. Oljen inneholder også laurinsyre som kan ha en betennelsesdempende effekt.

Physalis
Høyt innhold av vitamin A, vitamin C, vitamin B12, proteiner og flavonoider. Dette er en ekte superfrukt.

Hampolje
Oljen som lages av hampefrø er smaksrik og fin å bruke i salatdressinger, majoneser og dipper. Her får du mange gode fettkilder som omega 3 og omega 6. Den er også rik på vitamin C, E, B1 og B2, karoten, magnesium og kalsium.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere