RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den palestinske regjeringen går av

Sist oppdatert:
Palestinernes president Mahmoud Abbas sier at den palestinske regjeringen går av i løpet av 24 timer, opplyser kilder i Fatah til AFP.

Presidenten skal ha kunngjort avgangen til Fatah-partiets revolusjonsråd tirsdag, opplyser en høytstående kilde i Fatah til AFP.

- Regjeringen vil gå av innen 24 timer fordi den er svak og at det ikke er noen mulighet for at Hamas vil tillate at den får kontrollen på Gazastripen, sa generalsekretær Amin Maqbul i revolusjonsrådet til nyhetsbyrået tidligere tirsdag.

Islamistbevegelsen Hamas styrte Gaza i sju år fram til en samlingsregjering i Ramallah på Vestbredden offisielt overtok kontrollen i juni i fjor. Regjeringen besto av uavhengige teknokrater og hadde mandat til å styre både Gazastripen og Vestbredden.

Men regjeringen har vært ute av stand til å styre på Gazastripen, der Hamas har beholdt den praktiske kontrollen, skriver AFP.

Talsperson for samlingsregjeringen Ihab Bseiso sier imidlertid at han ikke kjenner til beslutningen.

- Vi hadde et møte i dag, men dette var ikke et tema som ble diskutert, sier han til AFP. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere