RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den perfekte gaven til bestefar

Sist oppdatert:
Hvilken mobil skal du kjøpe til bestefar til jul? Vi har svaret.

Julaften nærmer seg med stormskritt, og de fleste som ikke allerede er i gang, har nå begynt å tenke på å handle inn årets julegaver. Men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal kjøpe – særlig ikke til de som allerede har alt.

Sånn er det ofte med besteforeldre. Bortsett fra snille barnebarn og fred på jord, er det sjelden de har de helt store julegaveønskene å komme med. Derfor skal vi prøve å hjelpe deg litt på veien.

Ny mobil?
Nettavisen har testet to mobiltelefoner tilpasset den eldre garde i løpet av høsten. I begge tilfellene har min 92 år gamle bestefar Einar Brynildsen stilt opp som mobiltester. Han har tidligere prøvd seg på vanlige mobiltelefoner, men det var først da jeg tok med «gamlis-mobilene» at han ble ivrig.

Det fine med mobiltelefonene Emporia Life og Doro HandleEasy 326gsm er nemlig at tastene er store nok og lyden god nok til at selv besteforeldre kan bruke dem.

Men hvilken av telefonene bør du gå for?

Den store duellen
Vi har tidligere hatt dueller mellom de fremste mobilene på markedet. Denne gangen står duellen mellom de to – i våre øyne – beste gamlis-mobilene.

Emporia Life er en ganske stor og klumpete skyvemobil. Den har stor skjerm, store taster, god lyd og en nødknapp som gir ekstra sikkerhet til gamle som er mye alene.

Ettersom skjermen på Emporia Life dekker så godt som hele overflaten av telefonen, kan selv eldre og svaksynte se hva som står på den uten store problemer.

- Her kan jeg se bokstavene uten lesebriller, sier bestefar Einar.

Doro HandleEasy 326gsm er heller ikke noe dårlig alternativ for de eldre. Også her finner vi store knapper, god lyd og enkle hurtigtaster til de fire numrene man ringer oftest.

- Denne var fin og enkel nok til at jeg skjønner den. Men jeg skulle gjerne hatt litt større skjerm og litt større klokke for eksempel, sier han.

Flere funksjoner
Til tross for at min 92 år gamle bestefar ikke har lært seg å skrive tekstmeldinger enda, setter han pris på å kunne motta tekstmeldinger fra barn og barnebarn.

- Det er ikke alltid de har tid til å ringe, men jeg blir glad når jeg får tekstmeldinger også, sier han.

Det er det bare mulig å gjøre med Emporias mobiltelefon. Emporia Life koster riktignok dobbelt så mye som Doro HandleEasy 326gsm, men har en del funksjoner konkurrenten ikke kan stille opp mot.

Gir ekstra trygghet
Det som til syvende og sist avgjør hvilken mobiltelefon som er best, er allikevel nødknappen på Emporia Life. Den hjerteformede knappen fungerer som en ekstra trygghetsalarm i hverdagen.

Man kan lagre opp til 5 forskjellige numre i tilknytning til denne knappen. Dersom bestefar vil varsle sine nærmeste om at han trenger øyeblikkelig hjelp, kan han bare å holde inne hjerteknappen i noen sekunder, så tar telefonen seg av resten.

Telefonen ringer nødkontaktene etter tur, så dersom førstemann på lista ikke tar telefonen, fortsetter den til neste nummer. Du kan også velge å legge inn 113 på nødknappen.

- Jeg er ikke i tvil om hvilken jeg ønsker meg til jul. Med denne føler jeg meg litt tryggere, sier bestefar Einar om mobiltelefonen Emporia Life.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere