RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den perfekte spillmaten

Sist oppdatert:
En bra spillkveld kan bli perfekt om du setter frem riktig snop på bordet.

(Spillmagasinet): Du har et par kompiser på besøk og kvelden er satt av til omfattende spilling. På bordet står boller med billig sjokolade, potetgull og kanskje en pizza fra Peppes. BIG mistake!

Kontrollerne og også spilldiskene, TV-en og konsollen står nå i fare for å bli griset ned av fettete fingeravtrykk og seigt sjokoladesøl.

Men snop og mat må en ha, det er jo halve moroa. Vi i Spillmagasinet har naturligvis utvidet erfaring på området, og her deler vi av vår dyrekjøpte erfaringer med diverse snop. Når det gjelder drikke, kan egentlig hva som helst benyttes, men det er klart at energidrikker kan gi det ekstra lille som trengs gjennom en tøff spillkveld.

Pizzaruller
Hjemmelaget pizza eller pizza fra Peppes, Dollys eller din lokale favorittsjappe er fy, fy og fy. Fettet flyter og det er garantert at vennene dine bryr seg mindre om kontrollerne dine enn du gjør. Løsningen kan være pizzaruller, mye mindre gris og de kan spises med en hånd. Du finner flere oppskrifter på nettet.

Ferdigpizza
Gidder du ikke å lage pizzaruller, er kjøpepizza løsningen. Disse har ofte minimalt med både innhold og rennende fett. Det smaker ikke godt, men du blir i alle fall mett. Serveres med servietter (og kniv og gaffel om du er særlig engstelig).

Gummibjørner
Vingummi, gummibjørner eller favoritten «Biler». De meste av disse sukkerleveringssystemene er ideelle som bordsnacks fordi de avgir minimalt med fett og gris på fingerne. Pass deg imidlertid for snopet som har sukkerdryss på utsiden, dette kan være døden for kontrolleren din som sakte, men sikkert blir fylt av små sukkerkorn.

Sjokolade med skall
Store sjokoladeplater, Bamsemums eller annen sjokolade uten trekk er døden for spillkontrollere. Særlig gjelder dette om du har den hvite til Xbox 360. Løsningen er sjokolade med en eller annen form for hardt trekk på utsiden - som Operamints (om du er over 80), M, Nonstop eller m&m.

Popcorn
Blant de ulike typene av chips har vi kommet frem til at popcorn er det minst grisete. Helt «rent» er det ikke, men du kan selv bestemme salt og fettnivå om du lager det selv og det kan spises med en hånd. Det verste er potetgull med paprikasmak, fargen og fettet setter seg overalt. Saltstikker er imidertid det aller beste, men av en aller annen grunn synes folk at saltstikker er kjedelig ...

Nøtter
Nøtter er noe av det beste du kan sette på bordet, selv om bildet vårt viser den mer kjipe typen med masse fett og salt. Nøtter inneholder dessuten flere stoffer som skjerper hjernen som dopamin og eddiksyreester av kolin (acetylcholine).

Gulrøtter med dip
Det er mye bedre enn det høres ut og er faktisk ganske sunt. Kutt opp gulrøtter på langs så de danner halvlange pinner du kan dyppe i dippen. Bruker du Creme Fraiche eller lettrømme sammen med en eller annen pulversmak, kan det vanskelig gå galt. Du skal være skikkelig uheldig om det grises på spillene dine nå. Bruk gjerne andre grønnsaker enn gulrøtter også.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere