RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den sentralafrikanske republikk: – Muslimer drevet ut

Sist oppdatert:
New York (NTB-Reuters): De fleste muslimer er blitt drevet ut av den vestlige delen av Den sentralafrikanske republikk, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

Høykommissæren advarer samtidig om at tusenvis av sivile står i fare for å bli drept «rett foran øynene våre».

Advarselen kom da landets utenriksminister ba FNs sikkerhetsråd om å sende en fredsbevarende FN-styrke for å stanse drapene i den tidligere franske kolonien. Tusenvis er drept siden den muslimskdominerte opprørsgruppen Seleka tok makten for et år siden. I desember ble volden trappen opp da kristne militsgrupper som kalles anti-Balaka gikk til motangrep.

– Siden starten av desember har vi i realiteten sett en «rensing» av størstedelen av den muslimske befolkningen i den vestlige delen av Den sentralafrikanske republikk, sa FNs høykommissær for flyktninger, António Guterres, under et møte i FNs sikkerhetsråd.

Et forslag om en fredsbevarende styrke på 12.000 soldater ligger på Sikkerhetsrådets bord. Hvis styrken får grønt lys, vil den ikke være på plass før på sensommeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere