*Nettavisen* Nyheter.

Den siste Nokas-raneren er pågrepet

Foto: POLITIET (SCANPIX)

Jusuf Hani (28) er arrestert.

25.08.09 12:44

- Jusuf Hani meldte seg for norsk politi mandag den 24. august kl 2355, hvorpå han ble pågrepet og innsatt i varetektsarrest. Han vil snarest mulig bli avhørt, og øvrige etterforskningstiltak vil bli iverksatt, opplyser politiet i en pressemelding.

Hvorfor Jusuf Hani har valgt å melde seg for politiet etter fem år på rømmen, er ukjent. Det er også ukjent hvor han har vært. I årene som har gått har det kommet flere rapporter om at han skal ha oppholdt seg på Balkan.

Svenske-albaneren Jusuf Hani er den eneste av de 12 Nokas-ranerne som har vært på frifot siden 2004. Han har lenge vært siktet av politiet, som mener han var en av pengeplukkerne som var med David Toska inn i banken.

Stakk fra Stavanger
Bare timer etter at de 12 ranerne slo til mot Norsk Kontantservice (NOKAS) tellesentral i Stavanger den 5. april 2004, kjørte Jusuf Hani og domfeldte Ikmet Kodzadziku ut av Stavanger. Deres flukt fra byen har senere blitt dokumentert gjennom flere overvåkingskameraer. De to kjørte også rett gjennom sperringene politiet hadde satt opp.

Nettavisen har tidligere skrevet «Nokas-raneren som gikk fri» om Jusuf Hani.

Mens hans venn Ikmet Kodzadziku ble arrestert i Gøteborg kort tid etter ranet, fikk politiet aldri tak i Hani.

Både Hani og Kodzadziku er tilknyttet Naser-ligaen i Gøteborg, og var tidligere kjent blant annet fra skuddvekslinger mellom kriminelle i Gøteborg. Deres sjef, Naser-Dzeljilji, ble forøvrig skutt i Gøteborg i 2006.

Etterlyst internasjonalt
Kodzadziku hevdet hele tiden at han og Hani hadde vært i Stavanger i forbindelse med et narkotikasalg. Dette ble han ikke trodd på under rettssakene i Stavanger.

Hani har siden april 2004 vært etterlyst internasjonalt for deltakelse i ranet av Norsk Kontantservice (NOKAS) tellesentral i Stavanger den 5. april 2004.

Advokat Abdelilah Saeme er offentlig oppnevnt forsvarer for Jusuf Hani. Saeme var også forsvareren til Ikmet Kodzadziku under Nokas-saken.

Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra politiets side før pressekonferansen som vil bli avholdt i Auditoriet på politihuset i Stavanger, tirsdag den 25. august 2009 kl 1800.

Nettavisen var mandag i kontakt med sønnen til Arne Sigve Klungland, Kjetil Klungland. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere pågripelsen.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med advokat Abdeliah Saeme, men uten å lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.