RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den siste valmuen på plass foran Tower of London

888.246 valmuer laget av keramikk er satt ned foran Tower of London til minne om britene som falt under første verdenskrig. Havet av valmuer er blitt en stor turistattraksjon i London, og det anslås at rundt fire millioner mennesker har beundret dem.
888.246 valmuer laget av keramikk er satt ned foran Tower of London til minne om britene som falt under første verdenskrig. Havet av valmuer er blitt en stor turistattraksjon i London, og det anslås at rundt fire millioner mennesker har beundret dem. Foto: Kevin Coombs (Reuters)
Sist oppdatert:
Tirsdag ble den siste av 888.246 valmuer laget av keramikk satt ned foran Tower of London. Hver og en markerer briter som ble drept i første verdenskrig.

Også falne i Samveldestatene er representert i valmuehavet, som har blitt en gedigen turistattraksjon i London. Det er anslått at rundt fire millioner mennesker har beundret dem. Til tider har det vært kaos i området rundt Tower of London.

Men ikke før hadde den siste valmuen blitt satt ned, før frivillige startet den store jobben med å ta dem opp igjen. Hver og en av de over 800.000 valmuene er solgt for 25 pund per stykk og skal nå sendes ut til kjøperne. I alt har salget innbrakt 1,2 millioner pund – vel 13,5 millioner kroner – som skal gå til veldedige formål, melder BBC. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere