RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den sjette sansen eksisterer

Når du føler at noen iakttar deg trenger ikke dette bare være noe du innbiller deg. Tyske forskere mener nå å ha funnet bevis for at den sjette sansen eksisterer.

Tyske forskere har funnet bevis som tyder på at mennesker besitter en sjette sansen.

- Dette viser at mennesker kan ha paranormale krefter, sier forskeren fra Freiberg universitet i Tyskland.

Overvåket i lukket rom
Dr Stefan Schmidt og hans stab utførte to forskjellige eksperimenter over tusen ganger og tror nå at de endelig har klart å bevise at den sjette sansen eksisterer.

Det første eksperimentet gikk ut på at en frivillig satt i et lukket og lydtett rom langt vekk fra forsøkspersonen. Det eneste den frivillige kunne se var en skjerm som viste direkte videooverføring av forsøkspersonen. Den frivillige skulle tidvis se på skjermen og se bort fra skjermen.

Forsøkspersonen ble koblet opp til elektroder som registerte prikking eller så kalt elektronisk aktivitet i huden. Disse målingene ble sammenlignet med den overvåkingsaktiviteten den frivillige personen bedrev for å se om det var avvik i prikkingen.

Ikke nok for skeptikerne
Det andre eksperimentet innebar direkte mental interaksjon. Den frivillige skulle da konsentrere seg om å få forsøkspersonen til å føle seg ukomfortabel og avslappet mens han ennå satt inne det lukkede rommet.

Det tyske forsøksteamet benyttet seg av komplekse statistiske skalaer for å gradere studiene etter troverdighet og paranormale effekter.

I bladet British Journal of Psychology, skrev Dr Schmidt at dataene var tvetydige men at dataene fra begge forsøkene gav et lite men signifikant utslag.

Funnene vil tilfredsstille de som tror på det paranormale, men for skeptikerne er ikke resultatene nok.

Blodtrykket øker
Psykologi professor Richard Wiseman, fra universitetet i Hertfordshire, hadde dette å si til forsøkene:

- De antall ganger du snur deg rundt og oppdager at noen ikke ser på deg overgår langt de gangene du snur deg og faktisk oppdager at noen ser på deg. Problemet er at du husker kun de gangene noen faktisk så på deg.

Tilbake på 1960-tallet utførte den tsjekkiske psykologen Milan Ryzl en rekke eksperimenter med to angivelige telepatiske personer som var mange kilometer fra hverandre.

”Avsenderen” ble bedt om å få ”mottakeren” til å føle seg ukomfortabel ved å forestille seg at han hadde blitt begravd levende. Forsøkene lyktes ved at ”mottakeren” fikk et mildt astmalignende anfall.

Ryzl ble inspirert av sin kollega Stepan Figar, som hadde påvist en målbar økning i blodtrykket når en person konsentrerte seg om å tenke på en annen.

Siste saker fra Mozon
Maksimum antioksidant
Tea-tree mot sommerplagene
Vil ha egenandel for dyre medisiner
Fremskritt for sex-medisin
Tidligere pubertet med TV
Østrogen beskytter ikke mot demens

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere