RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Art of Taste

Den store akevitt-testen

Sist oppdatert:
Art of Taste har testet alle akevittene i Vinmonopolets fullsortiment. Vinnerne finner du her.

Det er for tiden 20 akevitter i polets fullsortiment, det vil si at de er tilgjengelige i alle større polutsalg i landet.

Akevittene ble smakt av Ken Engebretsen. Ken er tidligere kjellermester på Bagatelle og restaurantsjef på Le Canard.

Anmeldelser av alle akevittene finner du på lenken nederst i artikkelen, men først vil vi trekke frem noen av de beste til forskjellige typer tradisjonell julemat. Den beste akevitten av dem alle passer paradoksalt nok ikke så godt til mat:

Gilde Non Plus Ultra, vnr 12, kr 455, 94 poeng
En herlig, rik og stor, men likevel elegant akevitt. Meget avslepen og nyansert i både duft og smak. En akevitt som danker ut mange cognac, og et produkt som Norge bør være stolt av. Denne akevitten er så elegant at den bør serveres ved romtemperatur og nytes på egenhånd. Kanskje sammen med en god kopp kaffe og en mild sigar?

Gammel Reserve, vnr 7, kr 295, 91 poeng
Fint balansert krydderpreg. Rene og gode aromaer med ingen stikkende toner. Flott balansert smak med nok trykk gjennom smakskurven. En stor, rik og elegant akevitt. En så kraftig akevitt som dette takler både svineribbe og pinnekjøtt.

Løiten Linie, vnr 11, kr 280, 89 poeng
Løiten imponerer stadig. Om det er fatenes reise over ekvator som gjør smaken, er uvisst, men at det er bra markedsføring, er helt klart. At Løiten er en smule bedre enn Lysholm, har nok mer med oppskriften å gjøre. Løiten er ganske kraftig, men med en avslepen duft og smak. Denne akevitten kan også takle ribbe og pinnekjøtt, samt lutefisk med kraftig tilbehør (bacon, sennep og ertepuré).

Simers Taffel, vnr 4, kr 259, 86 poeng
Blank akevitt med fin, ren og tett smak. Her har vi med en lettere og ikke så kraftig krydret akevitt å gjøre, så den kan du servere til sild og gravlaks.

Her finner du anmeldelser av alle akevittene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere