RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store dramakrigen

Sist oppdatert:
Glem realityseriene, høstens kamp vil stå mellom NRKs «Himmelblå» og TV 2s «Hvaler».

(SIDE2:) Ikke siden «De syv søstre» har TV 2 satset så mye på en dramaserie som de nå gjør med «Hvaler», men NRK svarer knallsterkt med «Himmelblå» en av kanalens største dramasatsing noensinne.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

For fans av norsk drama er det nok å meske seg i denne høsten, med storsatsinger fra de to største kanalene. Begge bygger på den kjente kjære formelen med menneskelighet, kos, små øysamfunn og lun humor.

Plass til begge
- Jeg tror nok det er plass til begge seriene i det norske TV-universet, det lages jo ikke så mye norsk drama, mener Vegard Stenberg Eriksen, produsent for «Himmelblå».

- Da er det mer spennende om vi klarer å utfordre fotballen på TV 2 på søndagene, ler han. - Det norske folk får sloss om fjernkontrollen.

Ganske like
Også i «Hvaler»-campen har de tro på at nordmenn ikke blir mette på hjemmelaget drama.

- Seriene er jo ganske like i det at de begge er norske, og begge har en kvinne i en sentral hovedrolle, men de sendes jo ikke på samme ukedag så de konkurrerer jo ikke egentlig, sier Hanna Dankertsen, pressekontakt for «Hvaler»

Satser bredt
- Først gikk det noen rykter om at begge seriene skulle sendes på samme dag, og da ble jeg forferdelig skuffet. Det ville jo ikke gavnet noen av seriene. Men så var det heldigvis noen som tok til fornuften, sier Stenberg Eriksen.

- Vi satser jo begge veldig stort og bredt, så det skal blir gøy å se hvordan det går.

«Himmelblå»
«Himmelblå» handler om alenemoren Marit og hennes to barn, Iris og Robin, samt bestekompisen Kim som er hemmelig forelsket i henne. Marit sliter med for liten leilighet, for mye jobb og for lite tid til ungene, som hun føler hun nesten ikke kjenner.

Samtidig har den lille bygda på øya Ylvingen i Nordland fått det nedslående beskjeden at kommunen har bestemt seg for å stenge den lokale barneskolen. Skolen mangler to elever for å nå det nødvendige målet med fem unger, og nedleggelsen blir nok kroken på døra for det vesle samfunnet.

Heldigvis aner innbyggerne råd, og de setter inn en annonse i VG der de søker etter en familie med to barn i skolepliktig alder som kan flytte til øya. Til gjengjeld skal familien få hus og arbeid i øyas så langt ikke-eksisterende turistindustri.

Marit slår til å drar med seg en sterkt motvillig fjortisdatter, sønnen med astma og Kim som hun skal late som er mannen hennes og far til barna.

Vi byfolkene finne seg til rette? Vil Kim tørre å innrømme at han elsker Marit? Og hvordan blir det for øyboerne å få fire nye innbyggere i den lille bygda?

Se klipp fra Himmelblå her:

«Hvaler»
I «Hvaler» møter vi den unge, nyutdannede psykologen Maria Blix som ikke har vært på hjemstedet på mange, mange år. Nå må hun tilbake til Hvaler i forbindelse med farens begravelse, et dødsfall som ikke ser ut til å ha gått inn på henne.

Etter hvert bestemmer Maria seg for å bli på Hvaler, og begynner å jobbe som psykolog på den lille øya. Hun var en av de beste på kullet sitt på universitetet, men er noe uerfaren på selve livet.

Hver episode dreier seg rundt en av psykologsakene til Maria, men serien handler veldig mye om henne og menneskene rundt henne.

Se klipp fra Hvaler her:

260078

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere