*Nettavisen* Nyheter.

Den store finaleuken

Før tv-kanalene går i frø til sommeren, skal det kjempes mann mot mann og kvinne mot kvinne på tv denne uken. Her har du høydepunktene.

18.05.05 13:50

(SIDE2): Torsdag er den store dagen da både NRK og TV 2 har viktige konkurranser i eteren.

Grand Prix
På NRK går semifinalen for Grand Prix. Som kjent klarte ikke Norge å kvalifisere seg til den internasjonale konkurransen i fjor, og Wig Wam må derfor overbevise juryen torsdag om vi skal få delta i hovedkonkurransen lørdag.

På selveste nasjonaldagen valgte den svenske GP-kommentatoren, Fredrik Virtanen, å kritisere Wig Wam ned i platåskoene. Men skal vi tro bookmakerne, skulle de glamorøse rockerne ha gode sjanser i årets Grand Prix.

Fagerstrand
Torsdag skal TV 2 dele ut drømmehuset til vinneren av Fagerstrand. Finaleslaget står mellom to generasjoner og to vidt forskjellige par.

Både Stine Sørsveen (22) og Anders Sunde Bråten (24), samt Edel Wold (59) og Kurt Mikkelborg (61) har klokelig holdt seg på siden av den tøffeste alliansebyggingen. Dette er en strategi som har ført dem helt til finalen, og torsdag faller avgjørelsen om hvilket par som har gjort seg fortjent til seieren.

Her er det seerne som avgjør, og allerede nå kan du begynne å stemme.

Idol
Så fredag er det duket for kåringen av Norges nye idol. For første gang er det kun jenter i finalen i den populære konkurransen. Og det kan bli en interessant match, siden Jorun Stiansen og Tone Damli Aaberge har så forskjellig stil og stemme.

Akkurat nå er de to finalistene i London for å finne det rette antrekket til finalen. Siste nytt om Idol finner du her.

Big Brother
Søndag 22. mai står finalen i Big Brother for tur. Årets sesong har fått mye omtale blant annet på grunn av at deltakerne har piercet brystvortene sine, fortært dyretestikler og hatt sex på løpende bånd. I pressen tok det av da nakenmodellen Aylar entret huset i fire dager. Oppdraget var å utløse sjalusi i Big Brother-huset, og det lykkes hun i.

Nå er det fire dager igjen av denne herligheten, og søndag kan norske Britt, Anders eller Carl Fredrik bli den heldige vinneren av en million kroner.

Top Model og Robinson
Andre vinnere innenfor realitysjangeren denne våren, var Kine Bakke som vant Top Model 2005 på TV 3 sist uke. Og i slutten av mars vant svenske Tilde Fröling Robinson VIP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag