*Nettavisen* Nyheter.

Den store flørteguiden

Våren er på vei over fjellene og tiden for intens flørting står for tur. Her er tipsene du trenger fra det første møtet til morgenen etter.

19.03.04 06:23

Noe av det mest naturlige vi gjør er flørting, samtidig som det ofte kan være vanskelig å vite hvordan du skal gjøre det best mulig. Etter fem år med flørtetips på nettet har vi samlet de aller beste i denne store flørteguiden.

Slik bruker du øynene
Ditt beste flørtetriks er å bruke øynene i flørteprosessen. I et stort rom med høy lyd er det ikke det du sier, eller dine dansetriks som vil skille deg ut fra massen. Det er din øyekontakt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det første du bør prøve å gjøre er direkte øyekontakt, uten å stirre bør du så ofte som mulig prøve å møte blikket til den personen du ønsker kontakt med. Hjelper ikke det kan du prøve å gi dine øyne ekstra oppmerksomhet ved å dra fokus mot dem. Trekk håret ditt vekk fra ansiktet, legg din finger mot øynene dine eller bruk en penn mot pannen (NB! Sjekk at du ikke tegner deg selv i ansiktet samtidig)

Tolk øyekontakten
En vanlig øyekontakt tar omtrent fire sekunder. Alt over det betyr at den du prøver å få øyekontakt med er interessert. Prøv selv, neste gang noen stirrer på deg så fest blikket og se hvor lang tid du virkelig klarer å holde øyekontakten.

Vil du vise interesse kan det være smart å la blikket vandre over en større mengde mennesker og stoppe på den du vil ha kontakt med. Hakket videre er å blunke, ikke med ett øye, men begge. Når du merker at den andre personen kopierer din blunketakt kan du være ganske sikker på at du er på rett vei.

Førsteinntrykket
Det tar mellom 90 sekunder og fire minutter å bestemme om vi liker noen. Hva vi sier utgjør bare patetiske syv prosent av signalene vi sender ut.

Ifølge forskerne avgjør fremtoningen din over 80 prosent av førsteinntrykket noen får av deg. Hva du sier utgjør bare patetiske syv prosent av signalene du sender ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flørtingens triangel
Det er mulig å trene seg opp til å sende ut de rette signalene, og ikke minst tyde andres kroppsspråk. Kroppsspråket folk bruker når de flørter kalles ofte for «Flørtingens Triangel».

Hvordan folk ser på deg når dere møtes er nemlig et av de sikreste tegnene på om han eller hun er tiltrukket av deg. Det er derfor viktig å følge med hvor i ansiktet ditt den du snakker med hviler øynene.

Fokus på munnen
Kollegaer og forretningsforbindelser som du kun har et profesjonelt forhold til vil la øynene gå i sikksakk fra det ene øyet til det andre. Det føles nesten som om blikket deres vandrer på en bro som går over nesen din.

Venner ser fra øye til øye og ned på nesen og munnen. Når blikket deres vandrer vil det danne en trekant.

Når vi flørter derimot, vil den overnevnte trekanten bli enda større. Blikket vil da vandre fra øynene og nedover kroppen din. Jo mer intens flørten er jo mer vil blikket vandre fra øynene og nedover kroppen din. En som flørter intensivt vil dvele lengst ved munnen din når han ser på deg.

Å se på munnen til folk du snakker med er svært opphissende. De fleste vil se på den andres lepper og tenke på kyssing.

Kopiere andres kroppsspråk
Dersom noen etterligner bevegelsene dine er han eller hun svært ofte interessert i deg. Årsaken til dette er at vi liker folk som ligner på oss selv. Når noen gjør de samme bevegelsene som vi gjør er dette ofte et signal på av de er i samme humør som de vi er.

Dersom du ønsker å forsøke å lære deg dette, er det to ting du bør huske på. Du bør bare etterligne positivt kroppsspråk, og du bør unngå å gjøre alt som den andre gjør, da ser du nemlig lett ut som en kreativ sjimpanse. Generelt bør du vente 50 sekunder før du følger den andres bevegelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avslørende øyenbryn
Når vi ser noen for første gang og føler oss tiltrukket av dem vil øyenbrynene våre heve og senke seg. Dette varer cirka ett femtedels sekund. Noen hevder at dette er et signal på vennskap som alle mennesker i hele verden sender ut.

Når du gjør dette, vil den andre parten kopiere denne bevegelsen dersom han eller hun er tiltrukket av deg. Du kan derfor prøve å heve øyenbrynene et lite sekund og se om du får noen reaksjon.

Andre flørtesignaler
Dersom den du snakker med er interessert i deg vil ofte hendene eller føttene hans eller hennes peke mot deg. Dette er et triks du kan bruke dersom du ser en person du liker på et utested. Dersom du vender kroppen mot dem vil de ubevisst oppfatte at du er interessert i dem.

Noen som liker deg vil også blunke hyppigere. I tillegg vil pupillene hans eller hennes bli større. Dersom du da blinker raskere vil den personen du snakker med prøve å synkronisere sin blinking med din, noe som igjen gjør at dere begge føler dere mer tiltrukket av hverandre.

Slik tar du kontakt
Det kan ofte være vanskelig med den første kontakten. Hva skal du si og gjøre? Svaret er som regel at det enkle er det beste. Gå bort til personen du kanskje har hatt øyekontakt med og si ”Hei.” Et smil er en garantert vinner i denne situasjonen.

Det er sjeldent at sjekkereplikker virker på noe som helst måte. Unntaket er eventuelt humoristiske eller selvironiske, men det er ingen sikker vinner. Si heller hva du heter og etter situasjonen spør om noe dere kan gjøre sammen. Er dere ute kan dere ta en pils sammen (sjekk om den du snakker med begynner å få tom drikke før du tar kontakt), tilby plass på et bord hvor du sitter eller spør om han eller hun vil bli med ut for frisk luft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjakktrikset
Et velkjent trekk i sjakk er å få motstanderen til å angripe. Det samme grepet kan du ta i flørten. Etter en god øyekontakt kan du bruke pekefingeren og lokke til deg den du vil ha kontakt med. Nesten naturlig nok er dette et triks som virker best for jenter, men du skal ikke se bort i fra at du kan snu det på hodet.

Gi ett kompliment
Noe av det første du bør gjøre er å gi ett kompliment, og pass på at det ikke er en klisjé. Å si at hennes far måtte være en tyv fordi han har stjålet stjernene og lagt de i øynene hennes er bare patetisk. Det du bør gjøre er å komplimentere noe spesifikt som du ser, kanskje har han på seg en sexy olabukse eller hun du akkurat gikk bort til har en topp som er spesielt fin?

Enkle grep for å bli sexy nok

Klikk på bildet for å forstørre.

For ham:
1.
Ta på deg den buksen som eksen din likte, men glem at det er derfor du gjorde det. Ikke fortell grunnen til at du valgte riktig bukse.

2. Ta en ekstra runde med håret, ansiktet og hendene. Gjør deg flid med å barbere deg og sjekk at håret ikke er alt for striglet.

3. Puss skoene.

For henne:
1. Ikke bruk for mye parfyme. For mye er rett og slett kun for mye.

2. Ta på deg den trusa som du selv liker best. Nei, ikke kosetrusa som du bruker en gang i måneden – men den trusa du selv føler deg sexy i.

3. Bruk klærne som alltid fører til at dine guttevenner prøver å sjekke deg opp på nachspiel. De er sannsynligvis helt riktig.

Den første natten
Når du har kommet til det skrittet hvor spørsmålet blir overnatting er det greit å være såpass ærlig som mulig. Sannsynligvis er det slik at begge parter deler den samme tanken, og derimot er det greiere å være rett fram enn å finne på en eller annen intrikat måte å få fram budskapet på.

Det er greit å spørre spørsmål som er enkle å svare på, slik som ”har du lyst til å ta den neste drinken hjemme hos meg?” eller ”hva med å dele den vinflasken jeg har hjemme i leiligheten min?”

Klikk på bildet for å forstørre.

Hjemme hos den andre
Det er greit å sjekke ut platesamling eller bøkene som står i bokhyllen, men å åpne skuffer eller en sjekk av alle toalettsakene er kanskje noe man bør styre unna.

Er du gjest er det greit å være litt frampå, og er du vert bør du kanskje være den som holder litt igjen. Det gir en bedre balanse enn hvis det motsatte skjer. Husk at den som er hjemme hos deg spiller på bortebane. Uansett: Det første du bør gjøre er å gi gjesten din en rask tur rundt omkring slik at man har kartlagt både toalettsituasjonen og kjøkkenet.

Når det blir sex
Når så turen blir til ekstra kos, og kanskje sex er det helt naturlig og på sin plass å bruke kondom. Er dette første dagen dere kjenner hverandre er det ingen av dere som vet om den andre har ting du ikke har lyst til å få. Finnes det ikke kondom i nærheten finnes det flere typer av sex som kan gjennomføres uten at det blir smittefare.

Hvis du har noen tilbøyeligheter som er litt spesielle er det ikke greit å ta fram de den første kvelden, om dere ikke har snakket om det på forhånd. La pisken og håndhjernene ligge i skapet, i hvert fall fram til date to.

Å sove sammen
Det å sove sammen kan være vanskelig for par som har lengre forhold, og ergo ikke så veldig enkelt den første natten. Er du i en fremmed seng er det greit å gjøre seg til rette, og er du sengeeieren kan du kanskje gi sengegjesten litt ekstra plass.

Når morgenen kommer er det hyggelig å la gjesten sove så lenge han eller hun vil, og står hun opp diskré lar du henne få snike seg ut av døren om det er det hun vil.

Dette sier du
Når man skal forlate hverandre etter den første natten sammen kan det være vanskelig å finne de rette ordene. Husk uansett følgende tre regler:

1. Ikke spør om et telefonnummer hvis du ikke har tenkt å ringe.
2. Takk for besøket, og takk for at du fikk ligge over.
3. Gi gjesten din en klem og si gjerne: Det hadde vært hyggelig å finne på noe en dag, om du virkelig mener det. Hvis ikke, så er taushet gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.