Gå til sidens hovedinnhold

Den store hattefesten

Med kanapeer, champagnebrus fra høye glass og kreative hatter ble årets hattefesten feiret på Manglerudhjemmet i forrige uke.

Manglerud: Ideen fikk vi for noen år siden, dette oppleves som et lyspunkt og et øyeblikk vi samler på, sier Astrid Birkeli som er hjelpepleier og festansvarlig i demensavdelingen i femte etasje på Manglerudhjemmet.

Inne i samlingsrommet er de 14 beboerne og fem ansatte samlet. Alle hodene er kledd med kreative og morsomme hatter, og bordet er dekket med kanapeer og champagnebrus fra glass med høy stett. Den årlige hattefesten er noe beboeren og de ansatte ser fram til.

Folk skylder stadig på dårlig bemanning, men vi viser at dette er mulig. Det er veldig hyggelig for beboerne og for oss som jobber her, forteller Astrid Birkeli.

Aktivisering og stimuli er viktig for folk som er rammet av demens. De ansatte på avdelingen forsøker å involvere beboerne mest mulig. Til festen hadde beboerne blant annet vært med på å forberede dagens dessert.

Vi har hentet epler i hagen og beboerne har vært med å skrelle dem. Nå gleder vi oss alle til tilslørte bondepiker, sier Astrid Birkeli.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis