*Nettavisen* Nyheter.

Den store lille forskjellen

Motorola har hatt enorm suksess med sin RAZR-design. V3xx er siste skudd på stammen

Motorola V3xx er ved første øyekast lik den originale V3 RAZR. Men skinnet bedrar. For selv om de utvendige endringene er små, snakker vi om to forskjellige verdener.

Tilbake til fremtiden
Den første V3-modellen med 3G het V3x. Den har mange av trekkene fra V3i, men er langt tykkere. Dessuten hadde den fått et annet tastatur med mer gummi mellom tastene, noe vi likte dårlig. I V3xx er det også tilbake til røttene. Menyknappene er riktig nok litt annerledes utformet, mens materialer og taster for øvrig er uendret.

Klikk på bildet for å forstørre.

V3xx har også fått metalldeksler, noe som manglet på V3x. Dessuten har den fått to kameraer og helt nye menyer. Til sammen gir dette V3xx et kraftig løft i forhold til v3x. Men på kamerasiden er det gjort kompromisser. V3x støtter 2 megapiksler, mens V3xx har 1,3. V3xx har heller ikke fotolys. Bildene holder til MMS-meldinger og e-post, men blir ikke skarpe nok til utskrift på papir. Til gjengjeld krever kameraet lite lys.

Metall
V3xx vil komme i sort og som i versjonen vi har testet, ”brent oransje”. Det blir som noe mellom kobber og bronse, stilig og annerledes.

Klikk på bildet for å forstørre.

V3xx har en svært god skjerm med oppløsning på 240x320 punkter. Den har både EDGE og 3G, og kommer med flere gode Java-applikasjoner. I tillegg støtter den A2DP for stereo lyd, og kan brukes sammen med alt fra Motorola/Burton stereojakke, til DC800 stereoadapter for overføring av lyd til stereoanlegget hjemme.

Lydkvaliteten på V3xx er god, uten sus eller andre sjenerende elementer.

  • Se full poengoversikt for telefonen her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Menyer
Menyene i V3xx er oversiktelige og lette å manøvrere. Både menyer og yndermenyer er ikon-basert, og telefonen er helt fri for de bollywoodglorete temaene Motorola tidligere har benyttet.

Nettleseren er rask, og teksten som kommer frem på skjermen er skarp. Men du bør ha godt syn for å bruke normale fonter. Heldig vis lar nettleseren deg zoome inn så teksten blir større. Men du skal trykke ganske mange ganger på zoomfunksjonen før bokstavene blir store.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lagre SMS på nett
Av programmer det er verdt å nevne tar vi med Motorola Text. Dette er et Java-program som lar deg sette opp en konto på en ekstern server så du kan ta backup av alle tekstmeldingene dine. Siden kan du lese (og besvare) SMS-ene dine via Internett fra en hvilken som helst PC med nettleser.

En tilsvarende applikasjon tar backup av kontaktene dine, men denne tjenesten er bare gratis i en kort prøveperiode. Deretter må du betale 25 kroner i måneden for å beholde tilbudet.

Skriver du SMS er det kanskje verdt å merke seg at V3xx har iTAP. Dette er en meget effektiv ordbok som også er i stand til å huske ordene du ønsker å legge til, og ordene du bruker oftest.

Musikk
Musikkspilleren i V3xx gir god lyd, og spilleren er lett å sette opp med muligheter for justering av bass (bass boost) og romklang. Tilgangen til musikkspilleren er imidlertid blitt litt mer kronglete enn før. Der du fant mediespilleren på Krzr (les test her) finner du nå en søkefunksjon som lar deg lete opp ulike typer medier fra musikk til bakgrunner.

Velger du musikk kommer du til en ny undermeny der du må gjøre et nytt valg (sist spilt, spillelister, alle sanger, artister osv.), og deretter må du velge deg enda et par trykk inn i menyjungelen før musikkfilen spilles.

Telefonen har en enkel e-postleser, 3G og EDGE. I salgspakken ligger et minnekort med plass for 128 MB data. Ved tilkobling til PC er det bare å trekke filer direkte over til minnekortet. Telefonen har også innbygget 50 MB minne, noe som burde dekke de flestes behov for plass til bilder, java-applikasjoner, kontakter osv. Større filer, som musikk eller videoklipp, gjør du lurt i å legge på minnekortet.

Lynkjapp
Med HSDPA kan du i egnede nettverk laste ned data i bredbåndshastighet. Dessverre er ingen slike nett for tiden tilgjengelige i Norge. Men V3xx støtter både vanlig 3G og EDGE, så du alltid kan velge den raskeste tilgjengelige overføringen i mobilnettet. Batterikapasiteten er også overraskende god for en 3G-mobil, med 5 timer tale og 400 timer standby.

Motorola V3xx er en mobiltelefon som nok først og fremst er ment for businessbrukeren. Her finnes for eksempel ikke ett eneste spill. Vil du spille må du laste ned javaspillene selv. Men kobler du den til en PC kan du surfe i 3G-fart, og med tiden forhåpentlig også over HSDPA.

  • Se full poengoversikt for telefonen her.

Denne saken er hentet fra Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.