*Nettavisen* Nyheter.

Den store SMB-pakken

Meglerhuset DnB Nor Markets har laget en anbefalingspakke over småselskapene på Oslo Børs. Her får du 18 kjøps-, 12 hold- og 6 salgsanbefalinger på SMB-aksjene

19.05.08 00:36

Torsdag avholdt meglerhuset DnB Nor Markets et seminar om de minste selskapene på Oslo Børs, de såkalte SMB-selskapene.I den forbindelse var meglerhuset ute med Norges største anbefalingsliste over SMB-selskapene. I rapporten har meglerhuset kommet med anbefalinger på hele 35 selskaper som har en markedsverdi på rundt eller rundt 1 milliard kroner.iMarkedet har gjort en gjennomgang og IT- og shipping/offshore-selskapene.Dette mener DnB Nor Markets om IT-SMBene:

* Active 24: Web-hostingselskap i SMB-sektoren. Forventes å øke veksttakten og lønnsomheten. Anbefaler kjøp med kursmål på 10 kroner.* Apptix: Programvareselskap, hvor det ventes positive nyheter i det kort bilde. Avtale med HP en trigger. Kjøpsanbefaling med kursmål 15 kroner, høy risiko.*Axxessit: Har produkter innen bredbåndsinfrastruktur. Venter volatil omsetning, med lønnsomhet fra 2006. Har en holdanbefaling og venter stor kursvolatilitet.* Birdstep: Programvareselskapet, hvor det fortsatt er utfordringer i balansen. Kursmål 10-11 kroner med holdanbefaling.* Consorte: Leverer kundekontaktssystemer. Ser ikke kurstriggere på kort sikt. kursmål på 8 kroner og gir holdanbefaling.* Data Respons: Leverer innebygde dataløsninger. Frestår som undervurdert. Anbefaler kjøp med kursmål på 18 kroner pr. aksje.* Global IP Sound: Leverer teknologi for bedre stemmeoverføring over internett. Handles i det unoterte markedet. Kursen nå på nivå med kursmål, og anbefaler hold på aksjen.* Hands: IT-tjenesteselskap hvor konsolidering kan gi kortsiktig kursoppgang. Holdanbefaling på aksjen med kursmål 0,95 kroner.* Ibas: Aktør innen datarekonstruksjon. Lavt priset i forhold til forventet vekst. Kursmål 14 kroner og kjøpsanbefaling.* Ignis: Utviklet optisk brikke og har en systemdivisjon for løsninger innen nettverk. Venter en kapitalforhøyelse og har holdanbefaling. Kursmål 0,65 kroner.* Itera: IT-konsulentselskap med stabile positive resulteter og lav pr. Kursmål settes til 3,50 kroner med kjøpsanbefaling.* Komplett: E-handelsselskap med høy vekst priset inn. Anbefaler salg på grunn av utsikter til nedjustering av konsensusestimater. Kursmål settes til 45 kroner.* Mamut: Programvareselskap med fortsatt oppside og attraktiv kundebase. Kjøpsanbefaling og kursmål på 12 kroner.* NextGenTel: Bredbåndselskap som er mulig oppkjøpskandidat. Kursmål 52 kroner med kjøpsanbefaling.* Norman: Virusselskap med god resultatutvikling. Kjøpsanbefaling med kursmål 80 kroner.* Otrum: Hotell-TV-selskap som opplever bedret investeringsklima. Kjøpsanbefaling med kursmål 36 kroner.* Profdoc: Programvarehusmed undervurdert kontantstrøm og mulig oppkjøpskandidat. Kjøpsanbefaling med kursmål 100 kroner.* PSI: Driver med datafangst og logistikksystemer til detaljhandelen. Mener veksten er priset inn og har en holdanbefaling. Kursmål 2,50 kroner.* Stepstone: Rekrutteringstjeneste med attraktiv avtale med Axel Springer. Kjøpsanbefaling med kursmål 9 kroner.* SuperOffice: Programvareselskap innen kundebehandling. Har en kjøpsanbefaling med kursmål 40 kroner.* Tandberg Data: Datalagringsselskap med liten markedsvekt og sterk internasjonal konkurranse. Kursmål er 10 kroner med en holdanbefaling.* Vmetro: Oppkjøp bedrer utsiktene for organisk vekst. Kursmål 35 kroner med kjøpsanbefaling.Dette mener DnB Nor Markets om offshore/shipping-SMBene:

* Bjørge: Nisjeleverandør av produkter til oljeindustrien. Godt posisjonert for vekst. Anbefaler kjøp med kursmål 11 kroner pr. aksje.* Corrocean: Oljeserviceselskap med utilfredsstillende ordreinngang. Holdanbefaling og fullt priset på 3,85 kroner.* Hexagon: Lagerprodukter av kompositt. Venter betydelig resultatfremgang i 2005. Synes selskapet er billig og anbefaler kjøp med kursmål 3,55 kroner.* Northern Oil: Oljeselskap med eierandeler utenfor Brasil. Skal fusjonere med Naturgass. Skuffende produksjon og bytteforhold. Salgsanbefaling.* Technor: Leverandør til oljeindustrien. Levert store kostnadsoverskridelser og ledelsen har sluttet. Kursmål 10,50 kroner med en salgsanbefaling.* Teco Coating Services: Skipsmalingsselskap med fortsatt mye marked og ta av. Kursmål 7,50 kroner med kjøpsanbefaling.Andre SMBer:

* Crew: Gruveselskap med potensiale, mens som er fullt priset. Har Holdanbefaling ved prising på rundt 7 kroner.* Diagenic: Utvikler diagnosemetoder først og fremst for brystkreft. Tror selskapet vil lykkes med neste milepæl. Anbefaler kjøp og kursmål 4,50 kroner.* Gresvig: Sporskjede med spekulasjoner om oppkjøp fra investoren Olav Nils Sunde. Kjøpsanbefaling med kursmål 55 kroner.* Håg: Kontorstolprodusent hvor forventede resultatforbedringer allerede er priset inn. Holdanbefaling.* Kitron: Driver med kontraktsproduksjon. Svak resultatutvikling og en svak balansen. Risiko for emisjon. Kursmål settes til 2,40 kroner med salgsanbefaling.* Medi-Stim: Utvikler medisinsk utstyr. Rammes av svak dollar. Gir holdanbefaling og kursmål 10 kroner.* Norwegian: Flyselskap i fortsatt motvind. Venter likviditetsproblemer fra selskapet hvis ikke trafikktallene viser bedring. Kursmål 10 kroner med salgsanbefaling.* Q-free: Køfri-selskap hvor den mye omtalte Stockholm-kontrakten er priset inn. Har salgsanbefaling med kursmål 12 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.