RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store solkremtesten

Sist oppdatert:
Vi har testet kvaliteten på solkremer, aftersun og pigmentaktiviserende kremer.

(SIDE2): Nå har endelig sola tittet fram og det er meldt godvær i hele landet til over helgen. Men solstrålene er ikke nådige mot lys og blek norsk vinterhud.

Det er viktig å bruke faktor både for å unngå hudkreft og solbrent hud. Vi har testet en rekke solkremer i ulike prisklasser.

En god solkrem bør inneholde både UVA- og UVB-beskyttelse, og du bør sjekke at solkremen ikke er eldre enn et år. Husk også å starte med høy faktor, gjerne over faktor 20 før du har fått solunderlag.

EUCERIN
SUN SENSITIVE SKIN, age protecting faktor 15, kr 115:

Lover: Behagelig konsistens, vitamin E som påvirker hudens aldringstegn, vannavvisende og innneholder effektive og trygge kjemiske og fysiske filtere. Uten parfyme, bra for voksen, tørr hud.

Vår vurdering: Eucerin beskyttet bra og hadde en fin konsistens. Den lukter litt klor, men lukten er ikke ubehagelig. Man blir litt hvit på kroppen og det er viktig å smøre skikkelig ut. Beskyttelsen holdt lenge.

NATUSAN:
SUN CARE LONG LASTING LOTION faktor 8, kr 73
Lover: Long-lasting solbeskyttelse inneholder siste generasjon av solstabile filter som forblir aktive opptil flere timer, for å hjelpe til med å forebygge solbrenthet og langtids hudskade. Kremen har blitt spesielt utviklet for å være meget vannfast og resistent mot svette.

Vår vurdering: Lukter ikke spesielt godt – kan beskrives som en ikke- lukt, eller duften av noe litt surt. Konsistensen blir fort rennende og altfor tynn. Kremen er klissete og grisete å påføre. Man blir fort skjoldete og lett brent.

SUN CARE LONG LASTING LOTION SPRAY faktor 15, kr 86
Lover: Long-lasting solbeskyttelse inneholder siste generasjon av solstabile filter som forblir aktive opptil flere timer, for å hjelpe til med å forebygge solbrenthet og langtids hudskade. Kremen har blitt spesielt utviklet for å være meget vannfast og resistent mot svette.

Vår vurdering: Denne har en spray-effekt og er bedre enn overnevnte. Konsistensen her er også noe for tynn, men på grunn av spray- tuten er den lettere å påføre. Passer best for kropp, vi synes huden i ansiktet ble noe irritert. Beskytter bra mot solen og trenger ikke påføres ofte. Den sitter etter å ha badet. Natusan-kremene passer imidlertid best for barn, mener vi.

DECLEOR:
AROMESSENCE SOLAIRE ANSIKT, kr. 515,-

Lover: Øker pigmentproduksjonen – gir raskere, jevnere og mer langvarig farge. Motvirker tørr hud, hudirritasjoner og soleksem. Forebygger aldring og andre solskader. Er 100 prosent naturlig, uten kunstige tilsetningsstoffer og det finnes ingen tilsvarende produkter på markedet.

Vår vurdering: Denne oljen skal fremme brunfargen og man merker at oljen er aktiv og trenger godt ned i huden. Om vi ble noe særlig brunere er vanskelig å si. Oljen gjorde min sensitive hud veldig rød.

ANTI-SOLBRENT KREMGELÉ ANSIKT & KROPP, kr 315,-

Lover: Gir intensiv fuktighet, mykgjør og roer ned solbrenthet og hudirritasjoner. Nøytraliserer frie radikaler, virker helende og elastisitetsøkende.

Vår vurdering: Den kjennes kjølig og deilig på kroppen. Fin konsistens og den suges kjapt inn i huden. Minus for at huden ble ganske tørr kort tid etterpå. Det anbefales en litt rikere krem dersom du har veldig tørr hud.

SOLMELK PÅ SPRAY SPF8 ANSIKT & KROPP, 315,-

Lover: Passer for hud som får lett farge eller personer som har litt farge fra før. Hjelper mot solbrenthet. Høyere SPF gir bedre beskyttelse.

Vår vurdering: Nydelig konsistens og lukter veldig godt. Den ser litt blank ut på huden så man får litt glitrende hud på kjøpet. Den funka bra i solen de siste dagene, men det er lurt å bruke en mye høyere faktor dersom du ikke har underlag. Vi brukte den kun på kroppen for trengte høyere beskyttelse i ansiktet. Om den gjorde oss brunere er ikke godt å si. Den skal nemlig ha pigmentaktiviserende ingredienser.

MD FORMULATIONS:
TOTAL PROTECT SPF30 TIL ANSIKTET - 75 ML, kr 298,-

Lover: Maksimal daglig beskyttelse mot solbrenthet. Beskytter mot miljøfaktorer som fører til for tidlig aldring av huden.

Vår vurdering: Den solkremen vi testet må det ha vært noe galt med. Jeg smurte meg flere ganger om dagen med denne i ansiktet men ble allikevel veldig solbrent. Kremen med solfaktor 20 i samme serie til kroppen fungerte nemlig helt optimalt. Enten har det vært noe feil med kremen eller så fungerer ikke beskyttelsen. Konsistense er ok, den lukter lite-kanskje litt klor-aktig.

SUN PROTECT SPF20 - 180 ML, kr 298,-

Lover: Daglig beskyttelse som passer alle hudtyper og all slags vær. Perfekt å bruke under aktiviteter utendørs. Vannfast og beskytter mot UVA- og UVB-eksponering.

Vår vurdering: Meget bra krem. Den fungerte akkurat som den skulle. Brukte denne på kroppen første soldag og den ga fin beskyttelse og ga samtidig brunfarge. Konsistensen er tjukk, den er vannfast, og var litt vanskelig å dusje av kroppen etter stranden.

LIP BALM SPF 20, kr 148,-

Vår vurdering: Passe dekkende, du blir ikke helt hvit på leppene og den beskytter godt. Eneste minus er at den tørrer og gjør leppene litt flisete. Anbefaler å bruke en leppepomade under for å mykgjøre.

MATIS:
SUN PROT MILK SPF 8, kr 325,-

Lover: Anbefalt for kropp som allerede har litt farge. Lover å gi god solbeskyttelse, hjelpe mot hudaldring og skal gi raskere og jevn brunfarge. Solproduktene inneholder i tillegg både UVA- og UVB-filtre, naturlige antioksidanter og mykgjørende fuktighets- ingredienser. Kremen skal passe for både voksen og sensitiv hud.

Vår vurdering: Lukter veldig godt, en blanding av duften av tidlig sommer og fersk frukt. Konsistensen er perfekt, og kremen blir ikke for tynn selv om flasken ligger litt i sola. Enkel å smøre på og trekker raskt inn i huden. Både armer og bein får en gyllen og fin farge av solkremen – det ser faktisk ut som om man blir brunere bare i det den smøres på. Tåler solen bra.

ANTI-AGEING SUN PROT CREAM SPF 10, kr 325,-
Lover: Anitage solkrem hvor solfiltrene er innkapslet i plantebaserte mikrokapsler, som skal gi fordeler som at filtrene beskyttes og blir mer fotostabile. Det vil si at effekten ikke reduseres av sol eller lys. Innkapslingen hindrer penetrasjon ned i huden, som både bedrer effekten av filtrene og forebygger hudirritasjoner. Inneholder også vitamin C og E.

Vår vurdering: Både duft og beskyttelse er som ved Sun prot milk SPF 8, det vil si veldig bra! Forskjellen er at denne kremen er for ansikt, så blant annet er konsistensen noe tjukkere. Selv om det er meningen føles det noe fett og at den legges som et lag på ansiktet. Men beskytter ansiktet bra mot solen og gir fin farge.

AFTER SUN SOOTHING MILK FACE AND BODY, kr 295,-

Lover: Matis aftersun forlenger brunfargen, samt motvirker effektivt solbrenthet og tørr hud.

Vår vurdering: Samme nydelige duft som de to overnevnte. After sun-en har en mykere og glattere konsistens og gir en tydelig og effektiv fukt til hele kroppen. Denne fungerer like fint i ansikt som på kroppen, men gir ikke den avkjølende følelsen du gjerne forbinder med after sun.

CARITA:
PROTECTING AND CORRECTING EYE CONTOUR SUN CARE, kr 415,-
Lover: Solkrem for øyepartiet med aktive anti-age effekter. En helt enestående øyekrem, som er en fullgod solkrem, fullgod øyekrem og som i tillegg har en delikat, naturlig farge som dekker ujevnheter og mørke ringer.

Vår vurdering: Super beskyttelse til rundt øynene som virkelig hjalp. Jeg merket at jeg reagerte litt på kremen, men jeg har veldig sensitiv hud. Jeg reagerte ikke så mye at jeg ikke kunne bruke den. Huden under øynene er meget tynn og det er derfor lurt å bruke ekstra beskyttelse her for å unngå rynker.

AFTER SUN FACE CREAM, kr 870,-
Lover: Fuktighetsgivende og reparerende aftersun til ansiktet - perfekt som nattkrem. Reparerende anti-age krem som korrigerer skader fra solen. Bevarer brunfargen, glatter ut linjer og jevner hudstrukturen samtidig som den virker oppstrammende.

Vår vurdering: En krem som har antirynke-effekt og føles helt fantastisk på huden etter en dag i solen. Det er akkurat som den gir ny næring og glød til huden med en gang. Den lukter også veldig godt.

NIVEA
NIVEA MOISTURISING SUN LOTION faktor 20, kr 120,-
Lover: NIVEA Sun gir en umiddelbar beskyttelse mot solbrenthet og tidlige aldersendringer, og bidrar til å redusere risikoen for solallergier. Vannbestandig.Den pleiende formelen med naturlig hydramin gir dyp og langvarig fuktighet.

Vår vurdering: Kanskje den mest gjenkjennelige solkrem- lukten, dufter sommer, sol og litt søtt. Konsistensen er for tjukk til ansiktet, men gir god fukt og beskyttelse til kroppen. Kanskje den solkremen de fleste kjenner godt til, og funker som vanlig bra. Trekker altfor tregt inn i huden, etter vår mening, og kan fort legge seg som et tjukt lag oppå huden.

LIGHT FEELING SUN LOTION faktor 20, kr 124:
Lover: Beskytte både mot UVA- og UVB stråler. En lettere solkrem som absorberer raskt. Inneholder vitamin E som forebygger fine linjer forårsaket av solen.

Vår vurdering: Denne solkremen hadde en deilig og lett konsistens og funket bra som beskyttelse. Men man har lettere for å smøre seg ofte og kanskje for mye fordi man føler at den ikke dekker nok. Den er ikke vannfast og passer bra når solen ikke er så sterk.

Solbeskyttelse
- Ta pauser fra solen midt på dagen når den er på sitt sterkeste – omtrent halvparten av UV-strålingen kommer mellom klokken 11 og15.
- Klær gir den beste solbeskyttelsen for både barn og voksne. Bruk derfor gjerne en solhatt og lette sommerklær og husk solkrem på den ubeskyttede huden.
- Bruk solbriller. UV-stråling i store doser kan forårsake skader på hornhinnen og øyelinsen.
- Husk at små barn er ekstra følsomme for UV-stråling.
- UV-strålingens effekt på hud kommer an på hva slags hudtype man har. Lyshudede er mer utsatte for skader enn mørkhudede. (Kilde: Statens Strålevern) Her kan du sjekke din hudtype.

Testen: Vi er to personer som har utført denne uhøytidelige testen. Kremene er testet i Egypt i sterk sol.

Konklusjon: Vi opplevde at de fleste av de billige kremene ga like god beskyttelse som de dyre. Noen av de bedre. Men de dyrere produktene fra hudpleiesalonger luktet bedre, ga en penere brunfarge og pleiet huden på en bedre måte. Dette merkes selvsagt på prisen og er grunne til prisforskjellen.

Du kan like godt bruke din vanlige dagkrem og bruke en billig solfaktor over. De dyre kremene inneholder kraftigere og flere aktive stoffer som beskytter mot rynker. Har du en eldre hud kan de dyrere kremene funke best.

Helles favoritt: ANTI-AGEING SUN PROT CREAM SPF 10 ble min favoritt etter at jeg hadde fått litt solunderlag. Den var behagelig på ansiktet, luktet godt og varte lenge.

Som etterbehandling var AFTER SUN FACE CREAM fra CARITA helt nydelig. Jeg følte virkelig at den pleiet min til tider solbrente hud.

Guros favoritt: SUN PROT MILK SPF 8 fra Matis er min absolutte favoritt. Denne lukter godt og gir en veldig fin og jevn brunfarge. Den beskytter også bra og trekker raskt inn i huden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere