RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den sunne dietten

(Crestock)
Sist oppdatert:
Sjekk hvilken diett som er godt for hjertet ditt.

(SIDE2): Middelhavsdietten forebygger og hindrer hjertesykdom.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Høy «HRV»
Dette viser flere studier, inkludert nyere forskning, skriver Healthnews.com.

- Vår undersøkelse viser en positiv sammenheng mellom middelhavsdiettens mønster og hjertefrekvens, konkluderer forskerne.

Forskningsresultatet viste også en redusert risiko for hjerte-relaterte dødsfall. Forskningsteamet vurderte kosthold, energiinntak, og genetiske og miljømessige faktorer av testpersonene. De som fulgte middelhavsdietten viste seg å ha høy HRV (måling av variasjoner i hjertefrekvens fra slag til slag). Man kaller det «høy HRV» når hjertet har en stor variasjon i hjerterytmen. «Lav HRV» betyr at hjertet har liten grad variasjon før det mister sin stabilitet. «Lav HRV» har vist seg å ha sammenheng med sykdom og dårlig helse, både psykisk og fysisk.

Flere helsefordeler
I tillegg til positive resultater for hjertet har middelhavsdietten også vist seg for å minske risikoen for kreft og depresjon, samt problemer knyttet til aldring. For de med diabetes type 2 kan et middelhavskosthold også bidra til å utsette eller fjerne behovet for foreskrevne medisiner.

Middelhavsdietten inneholder et kosthold som er rikt på grønnsaker, belgfrukter, hele korn, frukt, nøtter, ost, yoghurt og fisk.

Les også: Slik unngår du feriekiloene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere