RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den sunneste påskedrikken

Foto: Crestock
Unngå flytende kalorier i termosen denne påsken.

(SIDE2): Uansett om turen går langs sjøen eller over fjellet, om du går på ski eller på bena, om den er kort eller lang – så smaker det alltid godt med noe varmt å drikke. Men ønsker du å passe vekten i påsken, kan det være lurt å tenke over hva du fyller termosen med.

Se kalorioversikt nederst i artikkelen

- De kaloriene vi drikker, nemlig metter nemlig mye dårligere enn de vi spiser, sier konsept- og kommunikasjonssjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede, til Side2.

- Velg kalorifattig
Hun råder derfor til å velge kalorifattige drikker. For eksempel kan man fylle termosen med vann, og ta med et lite utvalg av «rett i koppen drikker». Da kan hver og en velge hva de vil drikke, og man kan sikre seg et kalorifattig alternativ.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Roede har også mange gode tips til et sunnere påskegod. Nylig listet hun en rekke alternativer til dem som vil holde en slank linje også i påskehøytiden.

Les hele saken her: Sunt påskegodt?

Helsemessige fordeler
Er du ikke så opptatt av å telle kalorier, men likevel bryr deg om helsen? Ifølge ernæringsfysiolog Ellen Hovland i Opplysningskontoret for Meieriprodukter fortalte nylig til Side2 at turmaten ikke nødvendigvis er så dum. Visste du for eksempel at en kopp kakao inneholder mer antioksidanter enn både rødvin og grønn te?

- Kakaopulver og mørk sjokolade inneholder jern som er viktig for å transportere oksygen fra lungene og ut til musklene i armer og bein, kunne Hovland fortelle, og hun oppfordrer særlig jenter og kvinner til å drikke mer kakao fordi gjennomsnittet får i seg både for lite kalsium og jern.

Les hele saken her: Drikk mer kakao

Den sunne kakaoen
Fedon A. Lindberg fremhever også kakaoen når man trenger noe å varme seg på i vinterkulden. Han påpeker at den sunne og slankende varianten lages av kakao, fruktose og lettmelk eller soyamelk.

Mye å velge i
Uansett hvilken varmende drikk du sverger til, har du mye å velge mellom. Her er en oversikt over kaloriinnholdet i en rekke typiske påskedrikker:

Kalorioversikt:

Drikke

Energiinnhold per kopp á 2 dl

Varm sjokolade av lettmelk
Kakao laget av lettmelk
Kakao, Toro Rett i koppen
Kakao, Regia express
Options sjokodrikker
Confecta sjokodrikker
Solbærtoddy laget av solbærsirup
Solbærtoddy, Toro Rett i koppen
Solbærtoddy light, Confecta
Te
Kaffe

Kilde: Jeanette Roede

215
180
140
140
Ca. 40
Ca. 40
130
150
30
0
0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere