*Nettavisen* Nyheter.

Den ukjente veien til Idol

Foto: TV 2

TV 2 hadde slett ikke den nye programlederen i Idol «på blokka» i lang tid. - Det sa de nok for at det ikke skulle høres så rart ut, sier han selv. Les historien her.

18.01.05 15:30

Se høydepunkter fra Idol 2004 på web-tv (abonnement)

Kåre Magnus Bergh fikk sin nye jobb via en venn, som gikk til produsenten av Idol og tipset om det unge programledertalentet.

25-åringen fikk komme på audition og valget var enkelt.

Slik fikk altså TV 2 tak i Solveig Kloppens nye makker i Idol.

- Så TV 2 hadde ikke hatt deg i tankene over lang tid?

- Det var nok noe de sa for at det ikke skulle høres så rart ut, sier Bergh til side2.no.

Enkelt valg
Presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad jr., sier til at Kåre Magnus Bergh var et helt klart valg da de så ham på audition.

- TV 2 hadde fått flere tips om Kåre Magnus og derfor ville vi prøve ham ut, og han bestod audition med glans, sier han til side2.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Solveig Kloppen fulgte også utvelgelsen nøye.

- Denne gangen ville jeg ha en mann som makker. Jeg hadde stor innflytelse på utvelgelsen, og siden Kåre Magnus er en skikkelig handyman og jeg nettopp har kjøpt ny leilighet, valgte jeg ham, sa Kloppen til VG i september.

Bergh forteller til side2.no at han måtte igjennom en liksomsending som skulle være 80-talls inspirert. Men han fikk ikke synge - selv om hans store drøm alltid har vært å bli popstjerne.

Gleder seg
Kåre Magnus Bergh gleder seg veldig til Idol setter i gang for alvor, men innrømmer han er litt nervøs. Han lærer mye av veteranen Solveig Kloppen og innrømmer at hun er hans norske TV-helt.

- Hun er bare så utrolig morsom, både av og på kamera, forteller han.

Hva vet du om Idol? Ta vår store test her

Kåre Magnus frykter ikke kjendisstatusen. Det han har opplevd så langt har ikke vært skremmende, selv om han vet det kan bli verre.

- Jeg ble intervjuet av min 12 år gamle bror til skoleavisa hans, da var spørsmål og svar bestemt på forhånd, så det var jo veldig greit.

  • Idol har sesongpremiere fredag klokken 20

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag