RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Den usynlige statsministeren»

FÅR KRITIKK: Flere av Nettavisens lesere sparer ikke på kritikken mot Jens Stoltenberg.
FÅR KRITIKK: Flere av Nettavisens lesere sparer ikke på kritikken mot Jens Stoltenberg. Foto: BRENDAN MCDERMID (Reuters)
Sist oppdatert:
Flere av Nettavisens lesere er ikke nådige i kritikken mot Jens Stoltenberg. Andre peker på at «Ola Nordmann» er blitt for bortskjemt.

Det raser rundt statsminister Jens Stolenberg (Ap) om dagen, og over alt hvor han snur seg er det tilsynelatende dårlig nytt.

Ifølge Klassekampen har skatteinntektene fra fastlands-Norge økt med 167 milliarder kroner fra da den rødgrønne regjeringen overtok regjeringslokalene for fem år siden.

Torsdag kom to meningsmålinger, som viser at Arbeiderpartiet stuper og at et flertall av folket ønsker omkamp i Hardanger. Meningsmålingen fra InFact viser at over halvparten av det norske folket er imot inngrepet i Hardanger-naturen og at Arbeiderpartiet de to siste månedene har tapt 2,8 prosentpoeng. Bare 26 prosent av de spurte ville i dag stemt på Ap.

Les også: Hvor er Stoltenberg?

I løpet av torsdagen har 115 av Nettavisens lesere uttrykt sin mening i saken om statsministeren, Arbeiderpartiet og byggingen av kraftlinjene i Hardanger. 2. august ga regjeringen grønt lys til kraftlinjene. De fleste av Nettavisens lesere er ikke nådige i sin kritikk.

- Aldri mer Ap
Mange av leserne er opprørt over at regjeringen nå har besluttet at det skal bygges kraftlinjer i Hardanger:

- Ap er i ferd med å bli et mikroparti på hele Vestlandet. Alle sier det samme: «Aldri mer Ap», skriver Ugur.

- Monstermastene blir et minnesmerke over den norske kommunismen! Jeg håper folk begriper at de ved neste valg må kaste ut denne regjeringen, skriver Evy.

Ikke skeptisk til kraftlinjer
Leseren GeirB er derimot ikke så skeptisk til kraflinjene i Hardanger:

- Jeg er selv fra en vestlandsfjord lenger nord for Hardanger, hvor det går kraftspenn fra kraftverkene inne i fjordene og ut til samfunnene ved kysten. Har kjørt gjennom landskapet et utall ganger, og har til dags dato ALDRI tenkt at noen av mastene i landskapet var skjemmende. Faktisk har jeg til tider tenkt omvendt, og latt meg imponere, spesielt av de store spennene som går fra et fjell på den ene siden av fjorden, til et annet på den andre siden.

- Folkets skyld
Andre lesere mener derimot det er Ap-velgerne selv som bør ta skylden for det som nå skjer i Hardanger.

- Det norsk folk har fått som fortjent. Det er ingen grunn til å være overrasket eller bli sinte fordi Arbeiderpartiet opptrer som, ja nettopp Arbeiderpartiet. Ap presser gjennom det de vil med en arroganse som får Stalin til å se ut som en hyggelig og samarbeidende kar. Det var dette folket stemte til stortingsvalget, så da blir det sånn. Ap er ikke der for folket, men for partiet og LO, skriver Flibustier.

Kaller Jens for «usynlig»
Goon79 kaller Jens Stoltenberg for «den usynlige statsminister».

- Det er det han er. Han er aldri i front, bortsett fra når han skal angripe Frp. Selv da er han vag, på sitt beste, skriver leseren.

- Det går mot totalkollaps for AP og regjeringen. Hardanger-ledningen, varslede skatteøkninger, dårlig innvandringspolitikk, at de ønsker datalagringsdirektivet¿dette glemmer ikke folk. Ikke så rart at Jens er mest opptatt av å fremstå som flink overfor EU og FN, det går vel ikke lang tid etter han er kastet før han får seg en jobb i FN. Utrolig hvor lite denne statsministeren bryr seg om hva som faktisk skjer HER i landet, skriver Harry Hands.

Bortskjemt Ola Nordmann
Anne Mo forsøker derimot å dysse ned det som til tider er en enveiskritikk av Stoltenberg og Ap.

- Alle vil ha strøm, alle vil ha veier, alle vil ha biler, alle vil ha det meste bare de slipper å se noe som helst, og ikke har noe ubehag på noen som helst måte. Ikke vil de betale prisen heller. Kabler skal graves ned, veier skal i tunnel osv. Det koster jo milliarder ekstra, men økte skatter? Neida, det får betale seg selv. Utrolig hvor bortskjemte Ola Nordmann har blitt, vi er blitt en gjeng med sutrepaver som bare krever og krever, hvor skal det ende?

Nettavisen har vært i kontakt med Statsministerens kontor (SMK), som sier at Jens Stoltenberg har ferie og ikke er tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere