*Nettavisen* Nyheter.

Den utryddete arten pungulv skal ha blitt observert åtte ganger

 

UTRYDDET?: Pungulver i Hobart Zoo i Tasmania, Australia, på 1910-tallet. Foto: AFP/AFP/Getty Images

Egentlig døde den siste pungulven, eller tasmansk tiger, i 1930-åra. Nå hevder derimot flere å ha sett dyret.

Ifølge australske myndigheter har folk rapportert å ha sett pungulver, som ble annonsert utryddet for 80 år siden.

Det skriver blant andre USA Today.

Pungulven, eller tasmansk tiger, var et stort, kjøttetende pungdyr som egentlig ble utryddet i 1936.

En nylig utgitt dokument fra det tasmanske departementet for primærindustrier, parker, vann og miljø omhandler åtte rapporterte observasjoner de siste tre årene.

- Sett sist november

Dyret, kalt thylacine på engelsk, hadde striper, en pung og et hundeliknende hode med store kraftige kjever, ifølge det australske museet.

Pungulvene ble funnet på øya Tasmania, like utenfor Australias sørlige kyst, til de ble jaktet ned og utryddet.

Den aktuelle dokumentet hevder det mellom september 2016 og september 2019 har vært flere observasjoner av den tasmanske tigeren.

Klikk på bildet for å forstørre.  

ELEKTRONISK PUNGULV: Bob Paddle, forfatteren av boka "Den siste tasmanske tiger", ser på en animatronisk versjon av det urtyddete dyret i forkant av en utstilling i 2002. Foto: Rick Rycroft (AP)

Et vitne skal ha beskrevet dyret som «et stort katteliknende skapning, på størrelse med en rev». Den skal «ikke ha vært fluffy eller hårete» som en rev, men hadde «svarte striper på den bakre delen av kroppen».

Den forrige gangen dyret skal ha blitt sett var sist november, da en kvinne hevdet hun så en pungulv med to unger ved Hartz Mountains, sør i Tasmania, ifølge rapporter.

Ifølge rapporten skal også en mann ha funnet det han mener er fotsporene til en pungulv i juli.

Ekspertene usikre

Eksperter er derimot fortsatt forsiktig med å ta forhastede slutninger, til tross for at det de siste årene også har dukket opp det folk mener er videobevis på ekte, fangede pungulv.

Det er derimot ingen bevis per dags dato i form av høyoppløselige bilder eller video.

- Det gir ikke mening for meg at det ikke er noen fantastiske bilder av den. Alle bildene og videoklippene så langt er av ganske så ordinær kvalitet, fortalte den sør-australske museumforskeren Catherine Kemper til den australske TV-kanalen ABC i 2016.

Den siste levende pungulven tror man døde i Tasmanias Hobart Zoo. Den dag i dag holdes truede dyrearter-dagen i Australia hver 7. september, til ære for dyrets død.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.