Den uungåelige krangelen

En mamma skal helst være en manifestasjon av trygghet, kjærlighet og hjemmelaget mat. Men av og til er hun intet annet enn ditt irriterende opphav.

(YEYE): Hun var den første personen i livet ditt, og for mange fortsetter moren å være nummer én livet ut. Konflikter er helt normalt. Men hvordan kan man være uenig med mamma uten å få dårlig samvittighet?

Les guiden under om hvordan man løser konflikter med mamma:

Gjensidig respekt
Vis at du respekterer moren din. Ikke forhåndsdøm henne. Vent til du forstår hvorfor hun har akkurat det synet på temaet. Tenk deg om før du hopper inn i konflikten. Husk at moren din tross alt har mer livserfaring enn deg, og kanskje det er nettopp det som gjør at hun er uenig med deg i enkelte ting.

Vis at du lytter
Det er viktig å la moren din få vite at du faktisk lytter til henne, enten det er verbalt eller kun ved et nikk.

Empati
Forstå at hennes synspunkt kanskje er et du er uenig med, men som kan være viktig for henne. Fortell henne at du forstår at det er viktig for henne.

Vei ordene nøye
Legg så frem dine synspunkt. Ikke start med «Men mamma...», start heller setningen med «og», «mamma» eller andre ord som ikke virker negativt ladet. Slik vil hun fortå at du forstår, men at du likevel er uenig med henne.

La henne få vite hva du mener og vil, men si det på en pen måte, for eksempel «Jeg ville blitt taknemmelig hvis....».

Timing
Noen ganger er man så opprørt at man føler man må få en utblåsning akkurat der og da, men noen ganger vil situsjonen bli bedre hvis du venter og får tenkt deg om, la ting synke og finne ut hvordan du ønsker å uttrykke deg. Husk at man ofte kan si veldig dumme ting hvis man er for sint.

Toneleie
Vær oppmerksom på hvordan du bruker stemmen din når dere diskuterer. Selv om du har de riktige ordene, er det ikke sikkert at stemmen har den rette tonen og da kan du lett misforstås. Bruk en nysgjerrig tone fremfor en klandrende og defensiv en.

Kan være sunt
En krangel i ny og ne kan være sunt. Slik får man luftet ut temaer man kanskje har holdt inne i seg over en lenger periode. Men Kommer dere ikke til enighet, kan det i noen situasjoner være fornuftig å bare la det ligge og bli enige om at man er uenige.

Kilde: ivillage.com

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag