*Nettavisen* Nyheter.

Friske meninger

Den uverdige debatten om Greta Thunberg

Leserbrev:

 

KJEMPER FOR KLODEN: Den unge, svenske miljøaktivisten Greta Thunberg har blitt et globalt fenomen. Foto: Johannes Eisele / AFP

Uenighet i saker oppstår stadig, men vi må forsøke å holde motinnleggene på et akseptabelt nivå.

Av Karsten Oppedal

Hild Frøy Gravningen angriper psykiater Fred Heggen for «å snakke åpenlyst på en landsdekkende nettavis» om forholdene rundt Greta Thunberg og hennes dommedagsprofetier om den påståtte klimakrisen jorden står overfor.

Hun angriper også Nettavisen for å gi spalteplass til «dette vrøvlet».

I sin artikkel titulerer Gravningen også Heggen og hans kolleger, «de såkalte psykologer, og psykiatere, uten snev av medfølelse for andre menneskers daglige kamp. Eksperter som uttaler seg om ting de absolutt ikke har greie på».

Her kan du lese flere leserbrev.

Uten på noen måte å ta stilling til den påståtte klimakrisen, må det være tillatt å si at begge parter må ha adgang til å fremme synspunkter på en passende måte. Greta Thunbergs inntreden i denne debatten må sies å være svært spesiell. Både hennes alder og status vil uvilkårlig få mange mennesker til å undres.

Det har også versert ulike historier om hennes familie, og deres eventuelle medvirkning. På rekordtid ble hennes historie kjent over hele verden, med påfølgende meningsutvekslinger i aviser og TV.

Jeg forstår den samhørighet som oppstår mellom familier med lignende erfaringer, og frustrasjon over manglende hjelp og støtte. Ovennevnte forhold gir etter min mening slett ikke grunnlag for det voldsomme angrepet mot Fred Heggen, eller mot Nettavisen.

Uenighet i saker oppstår stadig, men vi må forsøke å holde motinnleggene på et akseptabelt nivå, selv om hensikten var «å overdøve sånne som deg».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.