*Nettavisen* Nyheter.

Denne berøringen får frem lysten

Foto: Thinkstock/GettyImages

Dette er de mest erogene sonene til menn og kvinner.

(SIDE2): Vi har alle erogene soner, men noen deler av kroppen er mer følsomme enn andre.

Ører og lepper
Dette har flere psykologer og forskere fra England og Sør-Afrika nå undersøkt nærmere. I en studie, publisert i tidsskriftet «Cortex», har 800 deltakere deltatt i en stor systematisk undersøkelse om erogene soner og ifølge forskerne var det flere overraskelser blant resultatene.

Klikk på bildet for å forstørre.

En av de mest oppsiksvekkende funnene var at menn og kvinner har omtrent like mange erogene soner.

- Mange tror at kvinnens kropp er full av erogene soner og at mannen bare har én, men det er ikke tilfellet, sier lederen av studiet, Oliver Turnbill.

En annen overraskelse for forskerne var at menn og kvinner stort sett er enige om hvilke områder på kroppen som reagerer mest på berøring. Her skulle deltakerne rangere 41 ulike kroppsdeler.

Kjønnsorgan havnet øverst på lista etterfulgt av lepper, ører, innsiden av låret og skulderbladene.

Hold deg unna føttene
Likevel var det noen forskjeller mellom kjønnene. Ifølge denne studien er kvinner ikke like begeistrert for berøring på baksiden av låret, mens menn rangerte dette området like høyt som ørene.

Siden deltakerne var i alle aldre og fra forskjellige kulturer og etnisk opprinnelse mener forskerne at de erogene sonene er ganske likt hos mennesker, og ikke tillærte eller kulturelt betinget.

Men den største overraskelsen er kanskje at føtter ikke er noe å satse på hvis du vil få partneren din i godstemning, skriver Guardian.

For de som har brukt flere timer på å suge på tærne eller slikke føttene til kjæresten din så er det kanskje skuffende å høre at hele tre fjerdedeler av deltakerne ga føttene den laveste scoren for erogene soner. Også kneskålene er noe du bør holde deg unna ifølge studien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag