*Nettavisen* Nyheter.

Denne beskjeden fikk Lars Monsen dagen før Finnmarksløpet starter

HILSEN: Lars Monsen får ikke kjøre bil, men 1000 kilometer på slede går til nød. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix/KomplettFritid.no

Skadet på treningstur.

06.03.15 11:17

HARSTAD/ALTA (Nordlys.no) Torsdag var hele Norges friluftsmann Lars Monsen ute på en treningstur med hundesleden sin like utenfor Alta. Da var det bare to dager til start på det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet. Monsen kjørte med henger bak på sleden, og denne var noe tungt lastet ifølge pressekontakt Elin Berntsen i Monsens team.

Ny røntgen

I en nedoverbakke gikk det for fort, og i en hårnålssving skar hengeren ut, og Lars Monsen ble kastet i bakken. Dette påførte han sterke smerter, og han kan ha fått avrevet muskelfeste, eller andre skader. I Alta fikk han tatt røntgen, men den ga ikke alle svarene.

– Men vi har ikke fått tatt MR-røntgen. Da må vi helt til Hammerfest, og det har vi ikke tid til, sier Berntsen til Nordlys.

På sin Facebook-side for KomplettFritid.no skriver Lars et lite innlegg hvor han også har postet bildet av etiketten på medisinen han har fått utskrevet av legen. På etiketten kan du lese legens egen lille hilsen til fritidshelten.

«Jeg fikk god hjelp på helsestasjonen i Alta (og telefonisk med røntgeneksperter i Hammerfest). Røntgenbildene viste at jeg ikke har brukket noe, det er det viktigste. Leddbånd og muskler i skulder og arm har fått kraftig juling, og normal prosedyre ville vært å gå med armen i fatle og gjøre minst mulig i noen dager. Unormal prosedyre, som blir den jeg velger, er å gjøre mest mulig med den ene armen som funker og tygge smertestillende. Jeg stiller til start!»

Gjennomføre

Mot alle odds stiller altså Monsen til start på Finnmarksløpet lørdag. Nordlys fikk ikke prate med Monsen fredags morgen.

– Lars hviler så mye som mulig. Han har fortsatt store smerter, men ønsker å gjennomføre Finnmarksløpet, sier Berntsen.

Målsetningene om å gjøre det best mulig, har etter ulykka sunket til å klare å gjennomføre.

– Det viktigste er at han klarer å gjennomføre løpet. Det kommer til å bli en skikkelig kraftanstrengelse, og han behøver all hvile han kan få før start.

Les flere saker i Nordlys her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.