Med fire elmotorer - en på hvert jul - på til sammen 780 hestekrefter er Jaguars nye konseptbil C-X75 en bil som virkelig har fått folk til å sperre øynene opp på bilmessen i Paris. Mange trodde at Lamborghinis avsløring av sin nye bil skulle bli høydepunktet, men det var så veldig feil.

Les også: Her er en splitter ny Lamborghini

La på to turbiner
Men som alle som har vært litt borti elbiler vet, så sluker disse motorene ekstremt med strøm - og dagens batteriteknologi er ikke all verden å skryte av. Så Jaguar har løst problemet ved å implementere to jetturbiner som genererer strøm til batteriene.

Til sammen genererer de seks (!) motorene i bilen 968 hestekrefter. Men det er altså bare 780 som kan gå til hjulene. Et dreiemoment på 1600 Nm kan også være greit å få med seg!

Ifølge Jaguar er dette nok til å dra bilen fra 0-100 på 3,4 sekunder, og den skal nå en toppfart på 330 km/t.

Stor rekkevidde
Og at elbilen trenger disse jetturbinene er ikke overraskende. Jaguar hevder at bilen kan gå 11 mil på bare fulladede batterier, men at dette økes til 90 mil med jetturbiner som fòres med drivstoff fra en 60-liters tank.

Dette fartsmonsteret skal også være en miljøvennlig sak hevder Jaguar, med et CO2-utslipp på 28 gram per kilometer. Til sammenligning har en Prius 89 gram per kilometer.

Bruker alu
I motsetning til Lamborghini har Jaguar satset på en bil som primært er laget av forskjellige aluminiumlegeringer, noe som gir bilen en vekt på 1350 kilo.

Når det gjelder designet så kan den vel bare omtales som usedvanlig vakker, noe som kanskje ikke er overraskende etter at Jaguar for noen år siden stakk av med designsjefen til Aston Martin.

Bilens navn spiller på Jaguars 75-årsjubileum, og som Jag-kjennere vil kunne finne likhetstrekk til både 50-tallets C-type og D-type, og den legendariske XJ13 Le Mans.

Ifølge Jaguar skal kjøreegenskapene være gode, og ting kan faktisk tyde på at selskapet har planer om å lage noe tilsvarende. Men Jaguar er på en annen måte viden kjent for å lage fantastiske prototyper som aldri ser verdens lys i full skala. Vi får bare vente.

Se mange flere bilder under!