Denne bilen tåler alt

Om du har sikkerhet i førersetet er dette doningen for deg.

17.08.09 08:04

(LXUS.no) BMW viser nå frem sin nye BMW 7-serie High Security, som er en panservogn kamuflert som en luksusbil. Den er bombesikker, skuddsikker og forsvarer deg mot gassangrep. Bilen finnes i to modeller, 750Li med 4,4 liters V8-motor med dobbelturbo på 407 hestekrefter, og 760Li med en 6,0-liters V12 dobbelturbo på 537 hestekrefter.

LES OGSÅ:
Disse bilene velger idrettsheltene
Kjøp hus - få Bentley
Hva sier kona til denne garasjen?

Til forskjell fra mange andre ”skuddsikre” biler, som bare har skuddsikrer dører og vinduer, har BMW valgt å gjøre hele kupéen fullstendig skudd- og eksplosjonssikker ved hjelp av spesialstål og kevlar i dører, tak og karosseri, samt mellom bagasje og passasjerer.

Alle vinduer leveres med seks centimeter tykt panserglass med en overflate av polykarbonat, som hindrer glassplintrer i å spres i kupéen.

Plass til maskingevær

Ettersom BMW selv produserer disse bilene, er chassiset tilpasset for å kunne håndtere ekstra vekt fra starten av, og BMW hevder de takket være det kan beholde varemerkets sportslige kjøreglede.

Som ytterligere sikkerhetstiltak finnes også overfallslarm, brannslukningsfunksjon for branner i motorrommet og under panseret, samt gassensorer for å beskytte passasjerene mot eventuelle gassangrep. Dersom et sådan skulle inntreffe, stenges alle vinduer automatisk, og et internt luftfriskersystem sørger for at passasjerene får bra luft.

BMW tilbyr også ytterligere ekstrautstyr for myndigheter, regjeringer og ambassader. Pakken inneholder alt fra flaggholdere til om til to maskingevær i midtkonsollen.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag