*Nettavisen* Nyheter.

Denne ble for tøff for USA

Men her til lands er vi mye barskere.

(LXUS.no) Hva gjør man når en deilig drink ved navn Bloody Mary virker støtende på det amerikanske folk?

Man endrer litt på ingrediensene og kaller den Red Snapper, forteller Grims Grenkas bar manager Elias Gonzalez og trommer sammen ukens LXUS-drink.

LES OGSÅ:
Kan man kalle denne drinken medisin?
Hvordan kan en whisky koste 90.000 kroner?
Drinken som setter bartenderen på prøve

Elias har gjennom året gitt LXUS' lesere en ny drinkoppskrift hver fredag som du kan imponere vennene dine med i helgen. Nå er det klassikerne som dras frem fra glemselen, og denne uken er turen kommet til Red Snapper.

- Dette var opprinnelig en Bloody Mary, men ble laget med gin istedenfor vodka. Som vi vet, så ble den originale Bloody Mary skapt hos Harry's Bar i Paris av Fernand Petiot i 1920. Dette var stedet å se og bli sett for folk som Ernest Hemingway og andre berømte skribenter og journalister, forteller Elias.

Amerikansk vri

I 1934 fikk Petiot seg imidlertid ny jobb hos St. Regis Hotel i New York City. Hotellets eier syntes imidlertid drinken var litt tam, så Petiot la til mer krydder. Dessuten virket navnet støtende på klientellet hos St. Regis, og navnet ble endret fra Bloody Mary til Red Snapper.

- Det er vanlig å tro at navnet Bloody Mary var inspirert av Englands dronning Mary, men inspirasjonen skal visst være hentet fra den amerikanske skuespillerinnen Mary Pickford, eller en servitør ved navn Mary som jobbet i Chicago-baren The Bucket of Blood, forteller Elias.

- Det er slike "problemer" man støter på i jakten på de klassiske cocktailene - vi vet aldri hvilken versjon som er sann. Men vi vet uansett at vi elsker denne drinken!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Horni, LXUS

Slik lager du Red Snapper:

4 cl gin
1 cl ferskpresset sitronsaft
2 skvetter tabascosaus
2 skvetter worcestersaus
1 liten skje pepperrot
Tomatjuice av høy kvalitet

Lag en salt- og pepperrand på kanten av et highball-glass. Du får det til å sitte ved først å gni inn kanten med litt sitron eller lime.

Fyll en shaker med is og ha i alle ingrediensene. Rør til alle ingrediensene er godt blandet og hell det over i et glass fylt med is. Ikke rist drinken - da ødelegger du tomatjuicen!

Og dersom du foretrekker Bloody Mary på gamlemåten, finner du den oppskriften her.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.