RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BRUKER OM IGJEN: Mette-Marit er ikke redd for å bruke sine klær om igjen. Dette drakten har gått igjen to ganger på en måned. Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele bildet.
BRUKER OM IGJEN: Mette-Marit er ikke redd for å bruke sine klær om igjen. Dette drakten har gått igjen to ganger på en måned. Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele bildet. (Scanpix)

Denne drakten digger hun

Sist oppdatert:
To ganger på én måned er gjenbruk så det holder.

(SIDE2): Kronprinsessen bruker gjerne klær om igjen og denne beige drakten har hun brukt ved to offentlige anledninger på under en måned. Så Mette-Marit er ikke helt ulik alle oss andre som må bruke klærne om igjen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bruker gjerne igjen
Det er ikke første gang kronprinsessen har trukket i det samme antrekket - i vår brukte hun den smaragdgrønne kjolen av den norske designeren Karina Kjenner Titze under en gallamiddag på slottet. Kjolen hadde hun også brukt da hun var på forsiden av magasinet Henne i fjor.

Drakten det nå gjelder er en beige ullblandingsdrakt med rysjer på jakken med oval hals og rysjer rundt kragen. Skjørtet er kort og blyantsformet.

(saken fortsetter under bilde)

Jubileum
Onsdag gjestet hun Sjømannskirken i Göteborgs 50-årsjubileum og da kom hun i den samme drakten som hun brukte da hun og kronprins Haakon (35) delte ut pris fra sitt Humanitære Fond på sin bryllupsdag 25. august.

Da kom hun i drakten hun brukte kun én måned tidligere - riktig nok stylet litt mer for høstværet. Med helsvarte strømper i spisse sko i dyreprint. Måneden før var det bare ben og hæler i dyreprint med skrådde stropper foran som gjaldt. Drakten er enkel og pen, og har en farge kronprinsessen har som en absolutt favoritt i offentlige sammenhenger.

Miljøvennlig
Gjenbruket er i tråd med en mer miljøbevisst kronprinsesse - både hyttekjøp og fronting av den miljønettstedet Klimaklubben. Men hele kongehuset har i mange år brukt klær igjen og igjen, og Mette-Marit kritikk for å være kjedelige i sitt gjenbruksvalg og i klesveien generelt. Men de siste årene har hun vært mer spennende og med hang til skandinavisk mote i sin stil - og roses for sitt engasjement for norsk design.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere