Denne er bare nest størst

Nå kommer et enda større flytende hotell - men ikke der du tror.

(LXUS.no) Etter å ha blitt tatt ut av vanlig cruisetrafikk fikk det britiske superskipet Queen Elizabeth 2 - eller QE2 som den så kjærlig kalles - nytt liv som flytende hotell i Dubai.

Klikk på bildet for å forstørre.

YACHTING HER? Aquiva skal være på plass ved Canary Wharf i god tid før sommerlekene i 2012. Foto: ANDY RAIN (SCANPIX)

Nå ønsker oljestaten å gjengjelde tjenesten og bygger verdens største flytende hotell til britene.

LES OGSÅ:
Milliardyacht på jomfrutur
Den nye superyacht-havnen
Prins blir luftens baron

Det flytende luksushotellet har fått navnet Aquiva og skal stå ferdig i 2012, men noen turer på de syv hav blir det neppe. Aquiva skal nemlig ankre opp på Themsen, i London-bydelen Canary Wharf.

Sjø og land - hand i hand

Hotellet skal ifølge Luxuo gi sine gjester opplevelsen av både superyacht-livsstil og storbyferie blant finansbydelens varehus og skyskrapere.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

FINANSDISTRIKT: Aquiva skal ankre opp blant skyskrapere og byggeplasser i Canary Wharf. Foto: Faksimile, Luxuo (Faksimile, Luxuo)

Designen er inspirert av det seilformede Dubai-hotellet Burj al Arab, og med plass til 300 gjester vil det flytende hotellet få Roman Abramovichs nye superyacht Eclipse til å se ut som en liten jolle. Men i motsetning til andre luksuriøse skip vil Aquiva ikke ha egen motor og vil være avhengig av slepebåter under flyttingen til London.

Luksuriøse lugarer

Herligheten er fordelt over syv dekk, og presidentsuiten har fått plass der man vanligvis finner broen på vanlige cruisebåter. Alle suitene har private boblebad, og om ønskelig kan man på varme sommernetter får arrangert sin egen private grillfest med egen kokk.

Taxibåter skal frakte gjestene til og fra ønskede destinasjoner på fastlandet.

- Vi håper å få seks stjerner, men slik verdensøkonomien er nå må vi kanskje ta til takke med fem. Uansett kommer rommene til å bli spektakulære. Det kommer til å bli toppen av luksus, sier interiørdesigner Rupert Mann ifølge Luxuo.

Aquiva skal være på plass i London i god tid før OL i 2012.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.