Gå til sidens hovedinnhold

Denne er ikke for barn

Nintendo advarer barn under syv år mot sin nye spillkonsoll.

Nintendo 3DS slippes i Norge i løpet av mars. Spillprodusentens DS-konsoller er verdens mest solgte og en ubetinget suksess blant de yngste spillerne, men den nye Nintendo 3DS kan bli en skuffelse for barna.

Nintendo advarer om at barn i alderen seks år eller yngre ikke burde spille 3D-spill på den nye konsollen. Som navnet «3DS» hinter om, er dette en spillmaskin som er i stand til å kjøre og vise spill i tre dimensjoner. Årsaken til Nintendos advarsel er potensielle helseskader, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kommer i mars

Nintendo 3DS slippes i Japan 26. februar, og vil lanseres i resten av verden måneden etter. Norsk presse er invitert til Amsterdam i slutten av januar for å se nærmere på maskinvaren og lanseringsspillene.

Forskjellen på Nintendo 3DS og annen maskinvare som kan vise bilder og video i 3D er at du ikke trenger egne briller til 3DS. Maskinen vil vise bilder i tre dimensjoner rett til det nakne øyet. Ifølge Nintendo kan teknologen skade øynene til barn opp til seks år, og anbefaler derfor at denne aldersgruppen kun bruker konsollens 2D-funksjoner.

Våre venner i Gamer.no har hatt sjansen til å teste Nintendo 3DS allerede. De første inntrykkene av maskinvaren levner liten tvil om at Nintendo 3DS er en spennende maskin. Den byr på noe ingen andre kan skilte med, og om interessen for 3D-filmen «Avatar» er noe å gå etter, har Nintendo igjen en storsuksess i gjære.

SNIKTITT: Nintendo 3DS

Spår salgssuksess

Det er likevel tydelig at kvaliteten på 3D-effekten varierer fra spill til spill, der spesielt fartsfylte og kaotiske spill blir litt stressende for øynene. Etter hvert som utviklerne virkelig lærer seg å bruke teknologien, og perfeksjonerer formatet, vil vi forhåpentligvis se at dette balanserer seg.

3D er likevel ikke alt 3DS har å by på. Med den nye «Slide Pad»-stikken får vi endelig bedre kontroll over spillfigurene, noe som bør kunne øke potensialet for hvilke spill plattformen kan by på. Nintendo 3DS har ikke fått noen pris eller lanseringsdato, men ut av hva jeg har sett, og med tanke på at over 20 utviklere jobber med spill på maskinen, er det all grunn til å se fram til den dagen Nintendo 3DS ligger i butikkhyllene.

Men altså først og fremst for spillere fra syv år og oppover ...

Kommentarer til denne saken